Detalii despre întâlnirea de la Soci dintre Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin se va întâlni cu Recep Tayyip Erdogan la Soci, în data de 4 septembrie.

Discuțiile dintre președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, vor avea loc la Soci pe 4 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Negocierile vor avea loc luni. Vor avea loc la Soci", a spus Peskov reporterilor, răspunzând la o întrebare.

"Va fi la mijlocul zilei", a adăugat el.

Ultima dată când Putin și Erdogan s-au întâlnit a fost în urmă cu aproape un an - pe 13 octombrie 2022 la Astana, în marja Conferinței privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia.

Discuții despre "acordul cu cereale"

Întâlnirea actuală se pregătea încă din primăvară, iar multă vreme a fost vorba despre vizita președintelui Federației Ruse în Turcia, însă în august planurile s-au schimbat. După cum a raportat partea turcă, unul dintre subiectele cheie ale întâlnirii dintre Putin și Erdogan va fi perspectivele extinderii "acordului cu cereale" sau căutarea unor opțiuni alternative.

Partidul lui Erdogan confirmă vizita sa în Rusia 

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a confirmat că acesta intenționează să viziteze Rusia pentru discuții cu omologul său rus Vladimir Putin, a informat luni Daily Sabah.

"Președintele Recep Tayyip Erdogan urmează să viziteze Rusia săptămâna viitoare și să se întâlnească cu președintele Vladimir Putin, ceea ce ar putea duce la progrese în readucerea Rusiei la importantul acord de cereale de la Marea Neagră", a declarat purtătorul de cuvânt al AKP, Omer Celik.

La începutul săptămânii secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Putin a planificat călătorii internaționale în toamnă, pe care Kremlinul le va anunța în timp util, iar în viitorul apropiat va avea loc o întâlnire cu Erdogan.

"Acordul cu cereale" a fost încheiat la Istanbul pe 22 iulie 2022. Cu participarea ONU, Rusia, Turcia și Ucraina, au fost semnate două documente - privind crearea unui coridor pentru exportul de cereale din trei porturi ucrainene (Cernomorsk, Odesa și Yuzhny) și privind eliminarea barierelor în calea exportului de cereale și îngrășămintelor rusești. Inițiativa a fost prelungită în noiembrie 2022 cu 120 de zile, până în martie, apoi încă de două ori - timp de două luni. Moscova nu a prelungit "acordul cu cereale" și pe 17 iulie a trimis obiecțiile sale către Ankara, Kiev și ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel