Detalii despre Polar Wolf, închisoarea unde a fost închis Navalnîi. Deținuții sunt aduși cu vagoane-cușcă

sursa foto: Freepik
sursa foto: Freepik

Apar noi detalii despre Polar Wolf, închisoarea undei Alexei Navalnîi și-a petrecut ultimele zile din viață. 

Închisoarea este supranumită "Polar Wolf"(n.r.- în traducere "Lupul Polar”) fiind situată în zona Arctica Rusă unde Alexei Navalnîi a fost transferat în decembrie, în perioada Crăciunului.

Centrul de detenție, printre cele mai dure din sistemul penitenciar al Federației, este situat în Kharp, în regiunea autonomă Yamalo-Nenetsk, la aproape 2.000 km de Moscova.

Orașul este aproape de Vorkuta, ale cărui mine de cărbune erau printre cele mai dure din sistemul sovietic de gulag.

Cea mai rece zonă din Europa

Colonia penală IK-3 din așezarea Kharp este situată într-o regiune îndepărtată care se întinde pe Cercul Arctic. Este cunoscut pentru iernile sale aspre și include fostul lagăr sovietic de prizonieri Vorkuta, care este cel mai estic și mai rece oraș din Europa, la aproximativ 100 de kilometri de situl Kharp. 'Este aproape imposibil să ajungi la această colonie; este aproape imposibil să trimiți scrisori acolo”, a spus Leonid Volkov, strateg șef al lui Navalnîi.

"Acesta este cel mai înalt nivel posibil de izolare față de lume și despre asta a fost vorba, de fapt," a mai spus acesta. 

Prizonierii sunt transferați cu trenurile groazei

Procesul de transfer al prizonierilor din Rusia, cunoscut sub numele de „etap”, implică „vagonzak”, trenuri special concepute pentru prizonieri.

Aceste trenuri au compartimente-cuști pentru prizonieri, cărora li se oferă puțin aer proaspăt, fără dușuri și acces limitat la alimente sau toalete.

Transferurile pot dura zile, săptămâni sau chiar luni, deoarece trenurile se opresc și deținuții petrec timp în închisorile de tranzit. Deținuții suferă aproape întotdeauna umilință, bătăi și uneori chiar ajung să moară după ce sunt agresați de paznici sau chiar de alți deținuți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel