Vaccinul realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a atins eficacitatea de 90% dintr-o greșeală „norocoasă”. Cum a fost administrat produsul anti-COVID.
Vaccinul anti-COVID, realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, ar fi atins eficacitatea de 90% printr-o greșeală norocoasă, scrie The Guardian. Astfel, o parte dintre participanții la studiu au primit inițial o jumătate din doza de vaccin, iar ulterior o doză întreagă, ajungând astfel la pragul de eficacitate de 90%.
Luni, cercetătorii au dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID-19 are o eficacitate de 70%, însă, aceasta poate ajunge la 90% dacă produsul este administrat în două serii, pentru început doar jumătatea dintr-o doză de vaccin, iar ulterior o doză întreagă.
Vicepreședintele executiv al AstraZeneca a precizat faptul că s-a ajuns la administrarea vaccinului astfel dintr-o greșeală „norocoasă”. Cercetătorii au remarcat acest lucru în luna aprolie, când administrau vaccinul voluntarilor din studiu. La acel moment s-a sesizat că durerile de cap, oboseala și durerile la locul inoculării sunt mai ușoare decât s-ar fi așteptat. ”Am verificat ce am făcut și am decoperit că doza de vaccin fusese înjumătățită”, a explicat vicepreședintele executiv al companiei, Mene Pangolas.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News