Este necesar să spălăm bananele înainte de a le consuma dacă intenționăm să aruncăm coaja? Motivul este că nu strică să facem acest lucru, mai ales dacă folosim tehnica adecvată pentru a evita contaminarea.
Într-o dietă variată, fructele și legumele sunt indispensabile, făcând ca alimentația să nu fie doar apetisantă, ci și sănătoasă.
Suntem obișnuiți să spălăm fructele atunci când le consumăm cu coaja, dar nu la fel de mult obișnuim să facem acest lucru atunci când intenționăm să le curățăm. Rar mâncăm căpșuni sau struguri fără să ne asigurăm mai întâi că sunt curate, dar puțini sunt cei care curăță merele sau portocalele înainte de a le consuma. Și mai puțini sunt cei care spală bananele, un fruct renumit pentru gustul și beneficiile sale.
În fiecare zi devenim tot mai conștienți de importanța igienei pentru a preveni contaminarea alimentelor, în special atunci când urmează să le consumăm crude, cum se întâmplă de obicei cu bananele. Spălarea lor înainte de a le curăța va preveni transferul de microbi, conform afirmațiilor directorului senior de comunicare în tehnologia alimentară din partea Consiliului Internațional de Informații Alimentare, Tamika Sims, în Huffpost.
Manipularea unei banane neșterse prezintă riscul ca bacteriile care s-au putut dezvolta de la momentul recoltării, manipulării și transportului să fie transferate la partea comestibilă în momentul consumului.
Astfel, este cel mai bine să spălăm toate fructele pe care intenționăm să le consumăm, chiar și cele ale căror coji urmează să le aruncăm. Nu este o sarcină complicată, doar trebuie să folosim apă curentă. Dacă suprafața nu este prea murdară, este suficient să o ținem sub jetul de apă și să spălăm ușor cu mâna; dacă murdăria este persistentă, este recomandabil să frecăm cu o perie destinată exclusiv acestei activități. Apoi, le uscăm bine.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fotogurme
Orice dietă echilibrată și sănătoasă ar trebui să includă o varietate mare de fructe și legume. Care fructe și legume sunt incluse poate depinde de preferințele fiecăruia, dar adăugarea bananelor poate fi o idee bună (cu excepția cazului în care suferiți de migrene frecvente sau aveți nivelul ridicat de potasiu).
Conținutul său ridicat de potasiu, care în anumite cazuri poate avea și dezavantaje, în general este unul dintre cele mai importante beneficii ale sale, deoarece este benefic pentru sistemul nervos și muscular, previne crampele și reprezintă o sursă de energie ușor asimilabilă. Protejează sistemul cardiovascular, conține zaharuri cu absorbție lentă, ceea ce previne creșteri rapide ale nivelului de glucoză din sânge. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre, ceea ce favorizează funcționarea intestinală, reglează nivelul de colesterol și conferă o senzație de sațietate, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu