Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele

Detergent ecologic, făcut în casă - este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele. Sursa - Pexels
Detergent ecologic, făcut în casă - este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele. Sursa - Pexels

Detergenții de rufe, catalogați ca fiind ecologici, sunt de câteva ori mult mai scumpi decât detergenții obișnuiți.

 

Publicitate

Se crede că astfel de detergenți nu sunt doar ecologici, ci spală mai bine hainele. Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au învățat să facă în casă detergenți ecologici cu costuri puține.

 

Ingrediente:

 

săpun pentru îndepărtarea petelor - 125 grame,

săpun de rufe - 200 grame,

bicarbonat de sodiu - 300 de grame,

acid citric - 100 grame,

sare de mare - 250 grame.

 

Modul de preparare

 

Săpunul se dă prin răzătoare. Acesta va spori efectul detergentului asupra murdăriei. Și săpunul de rufe, care este eficient împotriva multor tipuri de poluare, se dă prin răzătoare.

Fulgii de săpun trebuie să se usuce bine, așa că este bine să-i lași, peste noapte, întinși pe un prosop într-un loc cald și uscat. 

În continuare, fulgii de săpun se toarnă într-o pungă de plastic și se zdrobesc și mai mult. Cu cât săpunul este mai fin, cu atât se dizolvă mai bine. 

Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni

Se amestecă bine fulgii de săpun și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Urmează 100 de grame de acid citric, care este indispensabil atunci când vine vorba despre îndepărtarea urmelor de uzură de pe haine. 

Un alt ingredient este sarea de mare (250 g). Cristalele mari de sare trebuie măcinate într-o râșniță de cafea. Rămâne doar să amestecați bine toate ingredientele și să păstrați detergentul într-un recipient. Această pudră spală perfect lucrurile albe.

 

 

Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni

 

 

Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Dar este fundamental greșit.

Umiditatea din baie este adesea ridicată, de aceea camera devine o zonă de reproducere pentru bacterii și agenți patogeni. 

Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat. 

Bureții.  Acest articol   trebuie înlocuit regulat. Bureții acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed. 

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

 

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile. 

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. 

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului. 

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere. 
 

 

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

 

Tuturor ne place mirosul plăcut și senzația moale pe care balsamul le lasă pe haine.

Multe persoane sunt obsedate de mirosul frumos și atingerea moale a hainelor și nu renunță niciodată la balsamul de rufe. Însă, gospodinele cu experiență spun că balsamul de rufe nu ar trebui să fie folosit niciodată în lunile de vară și există un motiv serios pentru asta.

Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat: un truc util, pe care îl vei încerca și tu

Balsamul de rufe împiedică țesăturile să absoarbă umezeala. Prin urmare, pijamalele noastre sau tricoul în care dormim, atunci când este cald, nu vor absorbi transpirația.

Astfel, ne vom trezi plini de transpirație. De aceea, este o idee bună să evitați folosirea balsamului de rufe atunci când spălați pijamalele și cearșafurile în timpul verii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel