Detoxifierea de toamnă. Ghidul care te va ajuta să o faci ca la carte. Dr. Ruxandra Constantina: Nu înseamnă nici post, nici utilizarea laxativelor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Detoxifierea de toamnă este importantă pentru sănătatea generală a organismului nostru.

Dr. Ruxandra Constantina spune că detoxifierea de toamnă este foarte importantă pentru sănătatea noastră deoarece ne ajută să ne creștem imunitatea, adică capacitatea organismului de a lupta cu virusurile și bacteriile, pregătindu-ne astfel pentru sezonul virozelor.

„Detoxifierea de toamnă are o importanță deosebită pentru sănătatea organismului. În primul rând, crește imunitatea nespecifică, adică capacitatea organismului de a lupta cu virusurile și bacteriile, pregătindu-ne pentru sezonul virozelor anotimpului rece. De asemenea, ne îmbunătățește metabolismul, ajutându-ne să scăpăm de kilogramele în plus acumulate în timpul verii. Mai mult, detoxifierea îmbunătățește digestia, combate constipația, crește tonusul fizic și psihic, și contribuie la un aspect al tenului mai hidratat și mai luminos, precum și la o dispoziție mai bună”, a explicat medicul la Antena 3 CNN.

Ce este, de fapt, detoxifierea

Deși detoxifierea de toamnă este benefică pentru toată lumea, persoanele mai învârstă ar trebui să fie un pic mai atente. Dr. Ruxandra Constantina le recomandă să consulte un specialist înainte de a începe un program de detoxifiere. 

„Detoxifierea nu înseamnă nici post, nici utilizarea purgativelor, laxativelor sau efectuarea clismelor. Aceasta este mai degrabă un restart pentru organism, eliminând temporar alimentele fast food, prăjelile, mezelurile, alimentele afumate și sărate, precum și produsele procesate și aditivate. Ne orientăm spre o alimentație naturală, profitând de abundența de legume, fructe și verdețuri specifice toamnei. Cel puțin două zile pe săptămână ar fi bine să consumăm doar hrană vie, neprelucrată termic”, a mai explicat medicul.

Dacă te hotărăști să începi detoxifierea de toamnă, consumă alimente de sezon, precum dovleacul, merele, perele și sfecla. Acesta sunt bogate în vitamine și minerale esențiale. În plus, ține cont de faptul că legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii și cartofii, sunt foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea digestiei. Dr. Ruxandra Constantina recomandă, de asemenea, consumul de suc de struguri sau o cură de struguri, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, care ajută la curățarea organismului și la susținerea sănătății ficatului.

Cât timp ar trebui să dureze detoxifierea

„Detoxifierea mai accentuată ar trebui să dureze de la o săptămână până la 20-30 de zile,” a mai explicat dr. Ruxandra Constantina.

În primele zile de detoxifiere poți începe cu ajustarea alimentației și hidratării. Apoi, poți începe să consumi de suc de struguri sau să recurgi chiar la o cură de struguri timp de 2-5 zile. Vei observa astfel în scurt timp că toamna îți oferă condițiile ideale pentru a-ți reîncărca energia și a-ți pregăti corpul pentru sezonul rece. Printr-o detoxifiere atent planificată, bazată pe produse naturale, hidratare corectă și mișcare regulată, îți poți spori imunitatea, devenind mult mai rezistent în fața răcelilor, și îți poți îmbunătăți metabolismul, bucurându-te de mai multe energie și chef de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel