Dezastru în Libia în urma inundaţiilor. ”Se poate ajunge la 18.000 până la 20.000 de morţi”

Foto: Facebook The Libya Observer
Foto: Facebook The Libya Observer

Primarul din Derna, Abdulmenam al-Ghaithi, a făcut declarații cu privire la numărul de victime în urma inundațiilor.

Bilanţul deceselor cauzate de inundaţiile devastatoare care au lovit estul Libiei ar putea ajunge la 20.000 doar la Derna, a declarat primarul oraşului, conform Agerpres.

"Ne aşteptăm la un număr foarte mare de victime. Se poate ajunge la 18.000 până la 20.000 de morţi, pe baza districtelor distruse din Derna", a declarat primarul Abdulmenam al-Ghaithi, miercuri seară, pentru canalul Al Arabiya.

Vezi și: Mecanismul de protecţie civilă al UE a fost activat. Libia primește ajutor din România

Al-Ghaithi a spus că oraşul se confruntă cu un dezastru umanitar din cauza inundaţiilor masive provocate de puternica furtună care a lovit weekendul trecut estul Libiei.

Două baraje din munţii din apropiere de Derna au cedat.

În timp ce salvatorii şi rudele continuă să caute supravieţuitori, aproximativ 10.000 de persoane au fost date dispărute, potrivit Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Inundaţiile din estul Libiei au lăsat, de asemenea, peste 30.000 de oameni fără adăpost, mai ales la Derna, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie a ONU.

Vezi și: UPDATE: Ciclonul Daniel, număr enorm de decese și 10.000 de persoane dispărute. Libia cere ajutor comunității internaționale - VIDEO

Două guverne rivale se luptă pentru putere în Libia, ţară bogată în petrol, care a fost afectată de tulburări în ultimii ani. Unul are sediul în est, iar celălalt are sediul în capitala Tripoli, în vest, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel