Dezastru la Oradea. Furtuna a smuls copacii din rădăcini și a spulberat la propriu acoperișurile / „Vai de capul meu!“ / video + gelerie foto

Sursa foto: Primăria Oradea
Sursa foto: Primăria Oradea

O furtună de proporții s-a dezlănțuit, marți seară, la Oradea.

O furtună extrem de puternică s-a dezlănțuit, marți seară, la Oradea. Viteza vântului a atins 100 km/oră, iar mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini.

„În urma furtunii extrem de puternice de ieri (cod roșu), cu intensități ale vântului de până la 100 km/oră, traficul a fost blocat pe numeroase artere, mulți copaci fiind scoși din rădăcini. În primele ore după furtună, prioritatea Primăriei Oradea a fost deblocarea arterelor de circulație afectate.

În prezent, se acționează de către RER Vest pentru degajarea căilor publice auto și pietonale cu 8 echipe de muncitori cu drujbe, 8 utilaje de încărcat material lemnos și tot personalul care asigură salubrizarea spațiilor publice.

De asemenea, mai multe firme orădene de construcții au răspuns pozitiv solicitării municipalității, venind cu utilaje speciale pentru a curăța și a degaja arterele principale din oraș.

În perioada imediat următoare, Primăria Oradea va lua măsuri pentru a fi curățate parcurile, precum și celelalte spații publice din oraș afectate de furtuna devastatoare. De asemenea, se va înlocui mobilierul urban, precum și toate indicatoarele rutiere distruse de vijelie.

Totodată, Primăria municipiului Oradea face apel către cetățeni să se implice, în limita posibilităților, în acțiuni de curățenie în zonele în care locuiesc, contribuind în acest mod la revenirea la starea de normalitate“, a scris Primăria Oradea pe Facebook.

„Vai de capul meu“, spune o femeie 

În imaginile postate de mai mulți locuitori se observă cum acoperișurile unor clădiri sunt smulse la propriu de vântul puternic.

„Vai de capul meu“, spune o femeie în timp ce bucăți de acoperiș sunt desprinse și purtate de vânt prin fața locuinței acesteia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel