Dezastru național în Zimbabwe din cauza secetei. Estimare: 2,7 milioane de persoane se vor confrunta cu foametea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A fost declarat dezastru național în Zimbabwe.

Președintele din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a declarat dezastru național pentru a face față crizei prelungite a secetei.

Mnangagwa a declarat miercuri că țara are nevoie de 2 miliarde de dolari pentru a combate foametea cauzată de precipitațiile scăzute care au distrus aproximativ jumătate din recolta de porumb. Lipsa cerealelor a dus la creșterea prețurilor la alimente și se estimează că 2,7 milioane de persoane se vor confrunta cu foametea.

Zambia și Malawi, țări vecine, au declarat, de asemenea, recent, stări de dezastru din cauza secetei.

Seceta este rezultatul modelului meteorologic global El Nino și a declanșat o criză umanitară în Africa de Sud.

Porumb din piața internațională

Zimbabwe se alătură acum luptei regionale pentru a găsi suficient porumb pe piața internațională. Autoritățile spun că numărul persoanelor care vor avea nevoie de ajutor alimentar va fi mai mare decât proiecția inițială. Zimbabwe a fost cândva grânarul Africii de Sud, dar în ultimii ani a suferit episoade de secetă severă care au afectat culturile și vitele.

Aceasta este cea mai gravă secetă din Zimbabwe din 2019, când Cascada Victoria, pe care o împarte cu Zambia, a rămas fără apă. La vremea respectivă, fostul președinte al Zambiei, Edgar Lungu, a declarat că a fost "o reamintire crudă a ceea ce schimbările climatice fac mediului nostru".

Nu toate secetele se datorează schimbărilor climatice, dar excesul de căldură din atmosferă extrage mai multă umiditate din pământ și agravează seceta.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel