EXCLUSIV  Dezastru pentru România, soluție din PE. Carmen Avram: În zonele rurale intervine cel mai periculos conflict / video

Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit, la DCNews, despre un nou subiect extrem de important: viața la sat și cum dorește să rezolve Parlamentul European un conflict, extrem de important, din zona rurală.

'Europa îmbătrânește, lucru care ne vulnerabilizează. Până în 2050, schimbările demografice, mai ales îmbătrânirea, vor afecta toată Uniunea Europeană. O prognoză realizată recent de Comisia Europeană arată că, în deceniul următori, populația cu vârsta de cel puțin 65 de ani va crește cu peste 25% în una din cinci regiuni, iar populația cu vârsta de muncă necesară va scădea cu peste 10% în una din patru regiuni. Este clar că Executivul European a realizat acest lucru, faptul că toate schimbările recente, denumite generic Revoluția verde, care va transforma viața noastră de zi cu zi, de la ce mâncăm până la cum călătorim, toate sunt puse în pericol, în special, din cauza lipsei forței de muncă. Cu această tendință de îmbătrânire accelerată a continentului riscăm să ne trezim în situația în care, probabil, ne va fi foarte greu să acoperim necesarul de forță de muncă.', a spus Carmen Avram.

'De altfel, dacă ne uităm la istoria recentă, am putea descifra anumite decizii și mișcări politice din Europa, fix cu această cheie. Se știe deja, nu mai este niciun secret pentru nimeni, că în 2015 granițele Uniunii au fost deschise imigranților pentru ca unele state să își aducă un influx de sânge proaspăt tânăr. Germania a realizat că programele pe care le are, întinse pe zeci de ani, se vor gripa la un moment dat din lipsă de angajați. Așa fac statele responsabile, gândesc pe termen lung, iar această lipsă acută de forță de muncă se va resimți mult mai acut în zonele rurale.', a punctat Carmen Avram.

Cel mai periculos conflict

'În zonele rurale intervine cel mai periculos conflict. Satul ocupă un loc central în toate strategiile Green Deal pentru că are foarte multe oportunități de muncă și de recreere, prin exploatarea posibilităților pe care o oferă zona rurală. Ne-am atinge și obiectivele de mediu, am crea și locuri de muncă, deci prosperitate. Pe de altă parte, fix aceste posibilități riscă să se risipească din cauza situației deplorabile în care se află ruralul, nu doar la noi. Este un fenomen general.', a spus Carmen Avram.

'Din cauza în care se află zona rurală apare riscul pierderii sentimentului pro-european. Oamenii simt că vocea lor nu contează, nu mai au încredere în viitor și, din păcate, nu prea mai văd rostul unei apartenențe care li se pare, în această deznădejde în care trăiesc, că nu le-a adus nimic. Sunt date care reies din această consultare publică făcută de Comisie înainte de a lansa strategia pentru sate.',  a declarat Carmen Avram.

'Mai bine de jumătate dintre locuitorii zonei rurale europene se simt neglijați. Comisia Europeană a înțeles imediat mesajul și a început să gândească un plan pe termen lung, care să rezolve conflictul. A făcut practic o ofertă nouă pentru viața la țară, cu oportunități noi, cu locuri de muncă noi, cu programe noi. Dacă nu ar fi făcut asta și-ar fi încălcat propria promisiune, aceea de a nu lăsa pe nimeni în urmă.', a mai spus Carmen Avram, la DC News.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel