Modelele noi de congelatoare și frigidere au regulatoare care împiedică acumularea de gheață în exces. Dacă aveți frigidere mai vechi și nu aveți timp să așteptați toată ziua sau noaptea ca gheața să cadă singură de pe pereți, un truc simplu vă va ușura munca.
În primul rând, să dezgheți un congelator mai vechi este greu, deoarece trebuie să aștepți să se topească toată gheața și abia apoi să iei cârpa.
Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta
Și, desigur, este nevoie de timp pentru ca gheața să se topească. Pentru toate acestea, aveți nevoie de apă și pungi.
Multe gospodine au găsit soluția: pun boluri cu apă fierbinte în congelator. Bineînțeles, acesta trebuie scos mai întâi din priză.
Bolurile cu apă fierbinte te ajută, dar un alt truc te va cuceri. Turnați apă fierbinte într-o pungă, pe care trebuie să o legați bine. Asigurați-vă că eliminați cât mai mult aer posibil și legați nodul cât mai strâns.
După aceea, puneți punga în congelator lângă zonele unde gheața este mai groasă. Aveți grijă ca punga să nu se rupă, de aceea o puteți înveli într-o cârpă.
Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar
Este nevoie de mai puțin de jumătate de oră pentru a dezgheța complet frigiderul, care a fost literalmente acoperit cu gheață. De asemenea, este important să schimbați punga după cincisprezece minute, adică să umpleți o nouă pungă.
Asigurați-vă că puneți, sub frigider, un vas, în care se va scurge apa. După ce gheața s-a topit, nu vă mai rămâne decât să ștergeți bine frigiderul.
Ești ecologist? Atunci îți va plăcea acest mod de a spăla vasele fără detergent sau mai bine zis, fără detergentul, compus din substanțe chimicale poluante, dăunătoare sănătății noastre și mediului.
Există, de fapt, cel puțin 3 alternative naturale, eficiente și economice. Alege-o pe cea pe care o preferi, deoarece toate se bazează pe ingrediente din bucătărie.
Metoda 1 - Să începem cu bicarbonatul de sodiu. Se toarnă o cantitate mică de bicarbonat pe un burete abraziv, umezit și bine stors de apă. Îndepărtați murdăria și reziduurile de grăsime de pe vase, frecând cu atenție, apoi clătiți.
Metoda 2 - Dar dacă doriți să faceți un detergent mai complex, atunci aveți nevoie de: 1 pahar de oțet alb, 2 pahare de apă, zeama de la o lămâie.
Turnați toate ingredientele într-un recipient de pulverizare curat, agitați pentru a uniformiza totul și pulverizați această soluție direct pe vasele de spălat. Puterea de curățare și degresare a lămâii, combinată cu proprietățile anticalcar ale oțetului, se vor dovedi a fi aliați minunați pentru operațiunile tale.
Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat: trucul ingenios al gospodinelor cu experiență
Metoda 3 - Pentru altă metodă vei avea nevoie: zeama de la 3 lămâi, 300 ml de apă, 200 grame de sare grunjoasă, un pahar de oțet alb.
Fierbeți toate ingredientele într-o cratiță timp de aproximativ un sfert de oră. Odată ce amestecul este uniform, lăsați-l să se răcească și transferați-l într-un recipient. Folosește o cantitate mică de produs pe burete și vasele tale vor fi din nou strălucitoare în cel mai scurt timp.
Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri
Evident, nici una dintre aceste metode alternative nu vă va oferi spumă care este sinonimă cu curățarea profundă, dar acest lucru nu le afectează eficacitatea produselor folosite.
În orice caz, dacă nu te poți descurca fără spumă, poți oricând să adaugi în câțiva fulgi de săpun de Marsilia și vei rezolva și această problemă. Spor la treaba!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News