Douăzeci de dosare trimise pe masa judecătorilor şi trei condamnări definitive care au la bază infracţiunea de conflict de interese ar putea rămâne fără obiect, după ce Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care modifică articolele 301 şi 308 din Codul penal, se arată într-o analiză a Ministerului Public.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a publicat o analiză în care prezintă rechizitoriile şi condamnările definitive care ar putea fi afectate de modificările aduse articolul 301 din Codul penal, în care se reglementează conflictul de interese.
Astfel, în analiza - "Modalităţi alternative de săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzute de articolul 301 din Codul penal, dezincriminate prin proiectul adoptat la data de 25 aprilie de Camera Deputaţilor, care modifică articolele 301 şi 308 din Codul penal", se arată că dosarele prin care au fost trimişi în judecată 11 consilieri locali şi judeţeni, patru primari şi cinci directori de instituţii publice vor fi afectate de modificările aduse infracţiunii de conflict de interese.
Într-o altă analiză întocmită de PÎCCJ se notează că de noile modificări ar putea beneficia şi trei persoane condamnate definitiv pentru conflict de interese, fiind vorba despre doi primari şi un fost preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 187 voturi pentru, 71 împotrivă, 6 abţineri, proiectul de modificare a Codului penal, înlocuind conflictul de interese cu sintagma folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News