Dezincriminarea posesiei de cannabis. Radu Herjeu: Să mai fim și deștepți, nu înfiorător de ipocriți

Foto: Freepik
Foto: Freepik

REPER, al cărui fondator e Dacian Cioloș, a propus dezincriminarea posesiei de cannabis pentru consum propriu. 

Vorbim despre cinci deputați ai formațiunii lui Dacian Cioloș care au o inițiativă legislativă de dezincriminare a posesiei de cannabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame. Respectiv, propunerea REPER se referă la înlocuirea închisorii/amenzii penale cu sancțiune contravențională de până la 3000 de lei. 

Radu Herjeu, fost membru CNA, consideră inițiativa salutară. 

”Nu beau, nu fumez, drogurile nu mă interesează nici un pic. Cred că traficanții de droguri ar trebui să putrezească în pușcărie, iar drogații care se urcă la volan ar trebui să piardă dreptul de a mai șofa vreodată (ca și imbecilii cu alcool în sânge). Dar mi se pare o imbecilitate maximă să trimiți în închisoare consumatorii. De aceea, inițiativa REPER de dezincriminare a posesiei de până la 3 gr de canabis pentru consum propriu (și înlocuirea cu amendă) mi se pare salutară. Hai să mai fim și deștepți, nu înfiorător de ipocriți într-o țară cu atâția alcoolici și cazuri de violență domestică” consideră Radu Herjeu, conform unei postări pe Facebook. 

Cei cinci parlamentari REPER care au semnat această inițiativă sunt Simina Tulbure, Oana Cambera, Cristina Rizea, Andrei Lupu și Daniel Toda.

Potrivit unui comunicat al partidului, propunerea legislativă prevede înlăturarea sancțiunilor penale (închisoare, amendă penală) și înlocuirea acestora cu sancțiune contravențională în cuantum cuprins între 1000 și 3000 de lei, pentru posesia de cantități mici de canabis în vederea consumului personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel