Periuța de dinți este un obiect indispensabil pentru igiena și perierea zilnică a dinților.
O folosim, zilnic, pentru reducerea riscului de apariție a cariilor dentare și a altor probleme care afectează cavitatea bucală. În prezent, pe piață sunt disponibile diferite modele: periuțe de dinți electrice, manuale, cu peri duri sau moi.
Mulți s-ar putea să nu se gândească la asta, dar periuța de dinți poate fi un incubator pentru bacterii și murdărie. O periuță de dinți murdară poate deteriora dinții și gura. După ce o folosiți, nu este suficient doar să o clătiți cu apă.
Petele galbene de pe obiectele sanitare vor dispărea fără urmă: ai nevoie de un produs din cămară
În primul rand, periuța de dinți trebuie depozitată întotdeauna cu perii dispuși în sus, astfel încât apa rămasă să curgă în jos. Este indicat să nu depozitați periuța împreună cu cele ale altor membri ai familiei, deoarece perii s-ar putea atinge între ei, favorizând transmiterea eventualelor bacterii.
În plus, se recomandă să evitați depozitarea periuței de dinți într-un capac de protecție, deoarece aceasta reține umiditatea creând un mediu prolific pentru bacterii.
Îndepărtați orice reziduuri de alimente de pe peri după curățarea dinților, deoarece acestea provoacă formarea și răspândirea bacteriilor. Efectuați această operațiune cu apă fierbinte trecând cu degetele peste peri. După o boala este indicat să schimbați periuța de dinți sau sa o dezinfectați.
În afară de apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu, iată o modalitate simplă de a vă dezinfecta periuța de dinți și cum să o păstrați.
Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante
Pentru a menține o bună igienă orală, regula este să vă periați dinții de trei ori pe zi și să vă dezinfectați periodic periuța de dinți.
Dezinfectarea periuței de dinți se poate face prin achiziționarea unor produse speciale sau pur și simplu punând-o într-o cană în care ați turnat apă de gură. Țineți periuța peste noapte în apă de gură, apoi clătiți-o înainte de a o folosi.
O altă soluție este să o lăsați scufundată timp de o oră într-o cană cu apă oxigenată și apoi să o clătești bine. În caz contrar, puteți opta să o țineți într-o soluție de apă, bicarbonat de sodiu și oțet.
Unii nu știu că periuța de dinți poate fi dezinfectată în apă clocotită timp de aproximativ trei minute. În loc de apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu, aceasta ar putea fi o modalitate excelentă de a dezinfecta periuța de dinți.
Pe vreme ploioasă, te întrebi cum să-ți protejezi încălțămintea de apă. Este bine să o tratezi cu produse hidrofuge, pe care le poți face acasă.
În zilele ploioase de toamnă, întrebarea cum să-ți protejezi încălțămintea de apă este deosebit de relevantă. Urgența acestei probleme nu dispare nici în alte perioade ale anului. Chiar și iarna, în zilele mai calde, zăpada care se topește îți udă ghetele sau cizmele.
Desigur, încerci să fii cât mai atent și să eviți toate bălțile. Cu toate acestea, este aproape imposibil să le eviți complet, mai ales când plouă.
Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară
Prin urmare, este mai bine să previi umiditatea să-ți pregătești în avans încălțămintea. Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, poți face o substanță hidrofugă chiar acasă.
Metoda 1: Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, o poți trata cu vaselină. Aceasta este una dintre cele mai simple și, în același timp, mai eficiente metode. După acest tratament, pantofii pot fi încălțați imediat.
Metoda 2: Este necesar să topești o cantitate mică de ceară sau parafină și să ungi încălțămintea. Asigură-te că substanța topită nu este foarte fierbinte. După aplicare, uscați suprafața încălțămintei cu un uscător de păr.
Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi: sunt aur curat în gospodărie
Metoda 3. Trebuie să amesteci o linguriță de ulei ricin cu ulei de in și cu o linguriță de parafină rasă. Se amestecă totul, apoi se topește într-o baie de apă. Când amestecul s-a răcit puțin, aplică-l pe suprafața pantofilor. Metoda este potrivită pentru produsele din piele.
Acest amestec se va usca complet după 7-8 ore. Prin urmare, este mai bine să faci procedura noaptea, iar dimineața pantofii vor fi pregătiți pentru orice teste cu apă.
Pe lângă remediile populare, poți achiziționa și diverse tipuri de spray-uri hidrofuge din magazine. Unul dintre avantajele lor este că se absorb foarte repede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu