EXCLUSIV  Dezvăluiri exclusive despre judecătorul Stan Mustață. Avocatul Cristi Popescu: A recunoscut, deci știau acest lucru / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Avocatul Cristi Popescu, prieten al judecătorului Stan Mustață, a fost invitatul jurnalistei Laura Duță la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News, DCNewsTV și ȘtiriDiaspora, unde a vorbit despre cazul judecătorului Stan Mustață.

Noi informații despre dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, dezvăluie presiunile mari exercitate de DNA și SRI. Avocatul Cristi Popescu a vorbit despre eliminarea a trei judecători din dosar, cărora le-au fost deschise dosare la DNA. Acesta a explicat că, pe când dosarul era la Tribunalul București, unul dintre judecători a renunțat, iar altuia i s-a fabricat un dosar penal, fiind ulterior condamnat și arestat, un scenariu similar cu cel al judecătorului Stan Mustață.

„La un moment dat, când dosarul era la Tribunalul București și era judecat de președintele Secției a II-a Penală, DNA-ul i-a fabricat un dosar, l-a urmărit, acel judecător nu a fost arestat, însă i s-a cerut să renunțe la dosar. Ceea ce s-a și întâmplat, dosarul fiind preluat de o doamnă judecător de la Tribunalul București, care este arestată, dacă ne aducem bine aminte.

După care dosarul ajunge la ultimul judecător de la Tribunalul București, din acel ultim ciclu procesul al dosarului Dan Voiculescu, care pronunță acea condamnare în fond de 6 ani de zile pentru Dan Voiculescu.

Dosarul ajunge la Curtea de Apel București și este repartizat completului din care făcea parte domul judecător Mustață, fiind al doilea judecător care este arestat. Deci, avem trei judecători care au avut dosare la DNA, unul a reușit să scape renunțând la dosare, iar doi sunt arestați și, în cele din urmă, condamnați.", a spus avocatul Cristi Popescu. 

 

2. -imagine fara descriere- (avocat-cristi-popescu_19160000.jpg)

 

 

Ce s-a întâmplat...

Avocatul Cristi Popescu a relatat un incident legat de dosarul ICA, în care un avocat din Cluj a invocat mai multe excepții cu scopul de a trimite dosarul înapoi la Parchet, ceea ce ar fi amânat judecarea cazului până la finalul mandatului președintelui Traian Băsescu. Potrivit avocatului, judecătorul Mustață, care trebuia să se pronunțe asupra acestor excepții, a început să scrie că le admite. În ziua în care urma să anunțe oficial decizia, DNA l-a reținut, după ce cineva a observat că intenționa să admită excepțiile.

„Domnul avocat de la Cluj, al cărui nume îmi scapă acum, era apărătorul uneia din părți din dosar și invocase mai multe excepții. Dacă acele excepții se admiteau sau măcar una din acele excepții se admitea, prin invocarea lor domnul avocat urmărea ca dosarul să se întoarcă la Parchet. Dacă dosarul ajungea la Parchet era clar că până la finele mandatului președintelui Traian Băsescu, dosarul ICA nu mai poate fi judecat. Asta era marea dorință.

Pentru că judecătorul Mustață a rămas în pronunțare asupra acestor excepții și, din păcate, domnia sa nu se aliniase noilor standarde, acelea de a scrie soluțiile pe computer și a rămas clasic, de a le scrie cu pixul pe foaie, s-a apucat să scrie că admite excepțiile. Cineva a observat acest lucru și a comunicat mai departe, iar în ziua când trebuia să apară această pronunțare pentru că lucra deja la ea, și în ziua când trebuia să se oficializeze, este luat de DNA și reținut.", a spus avocatul Cristi Popescu. 

 

Știau că urma să admită excepțiile 

Avocatul Cristi Popescu a relatat că, în contextul dosarului ICA, Laura Kovesi, pe atunci procuror general al DNA, a recunoscut într-un interviu că judecătorul Mustață intenționa să admită excepțiile invocate de apărare, ceea ce ar fi trimis dosarul înapoi la Parchet.

„Dacă veți studia, veți observa că, la vremea respectivă, doamna Laura Kovesi, care era procuror general al Direcției Naționale Anticorupție, la o televiziune concurentă, a dat un interviu și a spus acest lucru: „Voia să admită excepțiile”. A recunoscut-o, deci știau acest lucru.

În ziua când trebuia să apară soluția, că sunt admise excepțiile și dosarul se întoarce la Parchet, nu s-a mai putut face acest lucru pentru că, în aceeași zi, de dimineață, este luat, dus direct la DNA, reținut 24 de ore și ulterior mandatul de 30 de zile, urmând să fie în arest preventiv pe o perioadă de 6 luni, la vremea respectivă, până când i s-a înlocuit cu arestul la domiciliu.”, a spus avocatul Cristi Popescu la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News, DCNewsTV și ȘtiriDiaspora. 

Judecătorul Stan Mustață a fost arestat preventiv în anul 2014, condamnat definitiv în 2016 și a murit în 2018 în timp ce se afla în detenție.

În anul 2017, Sebastian Ghiță a făcut publică o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre înlocuirea lui Mustață, din completul de judecată, cu Camelia Bogdan, pentru a asigura o condamnare mai severă a lui Dan Voiculescu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel