Activităţi de educaţie pentru promovarea integrităţii cu personalul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
La solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (C.N.A.I.R.), în baza protocolului de colaborare, ofiţerii de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) organizează o serie de activităţi de educaţie pentru promovarea integrităţii cu personalul companiei cu funcţii de conducere, în vederea conştientizării consecinţelor implicării în săvârşirea faptelor de corupţie.
Activităţile au fost demarate în acest sens în luna decembrie 2021 cu personalul C.N.A.I.R. din Bucureşti şi Constanţa, iar ieri, 11 ianuarie 2022, a avut loc în Timişoara o întâlnire cu reprezentanţii C.N.A.I.R. din Craiova, Timişoara şi Cluj. Activităţile au avut un caracter interactiv, unde s-au discutat teme privind valorile personale şi profesionale şi au fost oferite exemple din cazuistica D.G.A.
Mâine, 13 ianuarie 2022, la sediul instituţiei prefectului din Braşov, va avea loc o altă activitate cu acelaşi scop, cu personalul cu funcţii de conducere din cadrul C.N.A.I.R. Braşov şi Iaşi.
Activităţile de educaţie pentru promovarea integrităţii au readus în atenţie faptul că, prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al Ministerului Afacerilor Interne, informează Direcţia Generală Anticorupţie.
Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a condus, la începutul acestei săptămâni, ședinta comandamentului de iarnă în urma căreia s-au analizat toate măsurile necesare pentru menținerea circulației în condiții de siguranță pe rețeaua națională de drumuri și autostrăzi.
Cristian Pistol a cerut o comunicare operativă, atât între structurile CNAIR, cât și către opinia publică. Directorul general al companiei a subliniat că ”Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înțeles valoarea prevenției și pregătirii.
Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieții cetățenilor, pe lângă lângă activitatea de întreținere și menținere a fiabilității rețelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viața cetățenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situațiile riscante și să alocăm resursele necesare.
Trebuie să transmitem opiniei publice că, în cazul în care vom fi nevoiți să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ține cont de siguranța cetățenilor. Experiența anilor trecuți ne arată că, deși au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol viețile participanților la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulația până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervențiile, în anumite condiții, nu-și mai ating scopul.
Un alt fenomen, care ne obligă să închidem anumite porțiuni ale rețelei rutiere, este freezing rain, ploaie înghețată, situație în care materialele antiderapante nu mai sunt eficiente. Ca atare, închidem respectivul sector de drum, până când fenomenul se oprește și putem relua intervențiile, astfel încât circulația să fie deschisă în condiții de siguranță.
Vreau să transmit șoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acționând pe porțiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula și ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire.”, a explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News