Direcţia Generală Anticorupţie, organizează, în perioada 24-26 septembrie, mai multe sesiuni de pregătire în cadrul proiectului "Etică organizaţională şi integritate în MAI", destinat funcţionarilor ministerului aflaţi la început de carieră, care îşi desfăşoară activitatea, în prezent, în cadrul structurilor de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie şi imigrări.
"Proiectul, care a debutat în anul 2015 în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, abordează domeniul eticii organizaţionale şi profesionale, oferind în acelaşi timp modele profesionale şi repere menite să contribuie la promovarea unei culturi organizaţionale în MAI bazată pe valori, comunicare, profesionalism şi integritate, pentru cultivarea conduitei promovate de cadrul strategic al MAI în rândul funcţionarilor proprii", informează un comunicat al DGA transmis, marţi, AGERPRES.
La activităţile din Bucureşti participă 25 de tineri poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţe a Municipiului Bucureşti, IPJ Ilfov, Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti şi Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni.
Prezentările tematice sunt susţinute de ofiţeri din cadrul DGA, de lectori şi specialişti, printre care comisar şef de poliţie Florin Şinca şi col. (r) Dan Antonescu.
"În total, la activităţile din această săptămână, organizate în Bucureşti, Vrancea, Tulcea şi Centrul de Pregătire Schengen din Ploieşti, participă 95 de lucrători din cadrul IGPR, IGPF, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Imigrări.
"Tematica este elaborată atât sub forma unor prelegeri bine documentate şi motivante din punct de vedere al carierei profesionale, dar şi în sistem interactiv, prin exerciţii individuale şi de grup, care au scopul de a-i determina pe tinerii lucrători să-şi descopere valorile personale, credinţele şi comportamentele adiacente şi să le antreneze capacitatea de a lua decizii bazate pe valori, atât în viaţa curentă profesională, cât şi cea personală", se arată în comunicat.
La deschiderea sesiunilor proiectului din Vrancea a participat directorul general adjunct al DGA, comisar-şef de poliţie Octavian Melintescu.
"Evenimentul s-a bucurat de un interes deosebit din partea conducerilor instituţiilor locale, respectiv prefectul judeţului Vrancea, prim procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, precum şi reprezentantul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Vrancea", precizează DGA.
Pe parcursul celor trei zile ale stagiului de pregătire, tinerii cursanţi vor beneficia şi de experienţa unor lectori şi specialişti din cadrul structurilor MAI. Trainerii vor transmite funcţionarilor MAI mesaje motivaţionale având în vedere începutul de carieră al acestora şi vor susţine prezentări pe tematica specifică proiectului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News