Trei bărbați ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minori din familii defavorizate. Poliția face audieri

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Trei bărbaţi bănuiţi că, prin intermediul unor organizaţii non-guvernamentale, ar fi ademenit trei minori din familii defavorizate cu sume de bani sau promisiunea unor beneficii educaţionale pentru a întreţine relaţii sexuale au fost ridicaţi, joi, de poliţişti şi duşi la audieri. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în continuarea cercetărilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de viol asupra unui minor, în care este cercetat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în stare de arest preventiv, în cauză au mai fost efectuate şi alte activităţi de cercetare şi de urmărire penală, în vederea probării activităţii infracţionale, investigaţiile desfăşurate conducând către alte trei persoane, bănuite de săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Astfel, arată sursa citată, joi, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, dar şi 15 mandate de aducere, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare. Bănuiţii au fost depistaţi şi conduşi la audieri.

'Din datele şi probele administrate până în prezent, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 - prezent, trei bărbaţi, unul în vârstă de 24 de ani şi doi, în vârstă de 25 de ani, prin intermediul unor organizaţii non-guvernamentale, înfiinţate de către unul dintre bărbaţi, ar fi ademenit trei minori, care la data comiterii faptelor aveau 13, 16, respectiv 17 ani, care proveneau din familii defavorizate. Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în schimbul unor sume de bani ori prin promiterea altor beneficii educaţionale, cei trei bărbaţi ar fi întreţinut mai multe raporturi intime cu minorii în cauză', se precizează în comunicat.

De asemenea, la audieri a fost condus şi bărbatul în vârstă de 39 de ani, care se află sub măsura arestului preventiv, în vederea probării materialului administrat în cauză, dar şi pentru stabilirea gradului de implicare pe care acesta îl are, informează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate, din oficiu, de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel