EXCLUSIV  Diagnosticarea cancerului, proces de durată. Prof. dr. Stănculeanu, explicaţii. De ce este nevoie

Prof. Dr. Dana Stănculeanu, președinte al Societății Române de Oncologie, a vorbit despre drumul anevoios parcurs de pacienți în diagnosticarea cancerului, în cadrul dezbaterii "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC MEDIA GROUP. 

"Dintre momentul în care pacientul intră pe ușa unui specialist până la diagnosticul final de cancer durează, pentru că discutăm despre o multitudine de etape ale diagnosticului și de date care presupun și chimici care sunt efectivi necesari. Ca să pui un diagnostic de cancer ai nevoie de diagnostic imagistic, iar programarea la diagnostic imagistic poate fi mai lungă. Ai nevoie și de un diagnostic de laborator, unde poate este mai simplu, vorbind despre probe de sânge, însă dacă ne referim la diagnosticul patologic pentru că doar atunci când avem un diagnostic patologic spunem că avem cancer, atunci sigur că avem o perioadă mai lungă de timp pentru că de multe ori este nevoie de câteva zile ca să poți să ai un diagnostic patologic definitv. 

La acestea se adaugă și diagnostice moleculare, deoarece discutăm de o epocă nouă în care avem nevoie de un diagnostic molecular pentru care există mai multe tehnici. Atunci sigur că lucrurile variază ca întindere, iar distanța face într-adevăr ca lucrurile să fie și mai greoaie.", a explicat Prof. Dr. Dana Stănculeanu în cadrul dezbaterii "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel