Senatoarea Diana Şoşoacă şi-a pus o botniţă de câini pe faţă, în timp ce susţinea un discurs de la tribuna Parlamentului, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la Adoptarea Constituţiei României.
"De 25 de ani, lucrez cu Constituţia României. Şi cel mai tânăr avocat, procuror, judecător, jurist, ştie Constituţia. Având în vedere că o pângăriţi chiar de ziua ei, nu mă mai miră faptul că v-aţi bătut joc de ea în ultimii doi ani", a spus senatoarea la adresa parlamentarilor de la putere.
Ulterior, aceasta a scos din geantă o botniţă destinată patrupedelor de talie mare şi şi-a pus-o pe faţă.
"I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituţiei României. Asta mi-a lăsat. Este o botniţă prin care Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale au fost anulate de Parlament, preşedinte şi Guvern", a mai spus aceasta.
”Nu este nici prima oară, nu va fi nici ultima când am să spun că eu nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul, în primul rând, la viață. Fiecare decide dacă este bine să se vaccineze sau nu... Vă rog frumos, doamna colegă, să purtați mască sau să mă protejați să nu mă îmbolnăviți” a spus Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, astăzi, de la tribuna Parlamentului. I se adresa senatoarei Diana Șoșoacă și a fost aplaudat pentru această afirmație. ”Dreptul meu la viață și dreptul oricărui român la viață nu se negociază, doamnă!” a continuat Marcel Ciolacu.
Diana Șoșoacă s-a auzit replicând, însă nu s-a putut înțelege ce a strigat din sală. Nu este prima dată când acesteia i se atrage atenția să poarte masca în Parlament. Recent, a fost chemată poliția în Senat, din cauza acesteia.
Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, de la ora 13:00, într-o şedinţă solemnă, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare de către Adunarea Constituantă.
La 8 decembrie 1991, a avut loc referendumul naţional privind adoptarea Constituţiei României, extrem de necesară după Revoluţia din decembrie 1989 ce a înlăturat dictatura comunistă din ţară.
Constituţia României, prima de după 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991 şi aprobată prin Referendum naţional la 8 decembrie, în acelaşi an, cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu