Diana Șoșoacă l-a sunat pe Marcel Ciolacu. Ce au discutat? Aflați în rândurile de mai jos.
Diana Șoșoacă l-a sunat pe Marcel Ciolacu pentru a discuta despre alegerile prezidențiale, întrebându-l dacă va ieși din cursa electorală. Ea a argumentat că alegerile sunt deja compromise din cauza deciziei CCR și i-a cerut lui Ciolacu să se retragă, propunând amânarea alegerilor pentru a putea să-și depună și ea din nou candidatura.
Marcel Ciolacu i-a răspuns că decizia CCR îl dezavantajează, însă nu intenționează să se retragă din cursă. În replică, Șoșoacă a susținut că ea este cea mai afectată de această decizie și a insistat asupra amânării alegerilor până când se va pronunța o instanță.
„Alegerile prezidențiale sunt deja fraudate odată cu decizia CCR. Vă cer să vă retrageți din cursa pentru prezidențiale. Haideți să refacem totul și să-mi depun și eu candidatura din nou! Voi trebuie să arătați că există stat de drept în România”, a zis Diana Șoșoacă.
„V-am zis că eu sunt marele perdant al deciziei CCR!”, a spus Marcel Ciolacu.
„Ba nu! Eu sunt marele perdant!”, a spus Diana Șoșoacă.
„Nu sunt de acord să mă retrag din cursa prezidențială!”, a continuat Marcel Ciolacu.
„Haideți să amânăm alegerile până când o instanță va da o decizie”, a zis Diana Șoșoacă.
„Avem o decizie CCR pe care o respect. (...) Dumneavoastră ați avut o ieșire antisemită”, a zis Marcel Ciolacu.
„Ba nu”, a replicat Diana Șoșoacă.
Apoi, Diana Șoșoacă a vorbit cu Mircea Geoană. Și el i-a răspuns la telefon. I-a zis că nu se retrage din cursa pentru prezidențiale. Apoi, a vorbit și cu Cristian Terheș. El a spus că se retrage dacă se retrage și Marcel Ciolacu.
Diana Șoșoacă l-a sunat și pe Nicolae Ciucă. El nu a răspuns. De asemenea, nici George Simion n-a răspuns. Nici Elena Lasconi nu a vrut să vorbească.
Dialogul integral poate fi găsit aici:
Diana Şoşoacă s-a plâns în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidenţiale, că decizia este abuzivă şi că nu a fost luată pe motive de constituţionalitate.
„Vreau să vă aduc la cunoştinţă un caz extrem de grav care se întâmplă de trei zile în România. Sunt preşedinta partidului SOS România şi conform sondajelor reale deţineam primul loc pentru preşedinţia României care va avea loc pe 24 noiembrie", le-a spus Diana Şoşoacă eurodeputaţilor care erau încă prezenţi în plenul PE în jurul orei locale 23.00 (24.00 ora României).
„Curtea Constituţională, pentru prima dată în istorie, mi-a anulat candidatura la preşedinţia României, nu pe motive de constituţionalitate, pentru că erau îndeplinite toate formele, ci pentru faptul că am luptat împotriva vaccinării obligatorii, pentru că am luptat împotriva botniţei din pandemie, pentru că am fost amendată de un poliţist că am depăşit viteza, deşi sunt în proces cu acel poliţist, pentru că am făcut declaraţii politice în Parlamentul României ca senator, încălcându-se articolul 72 din Constituţia României şi articolele 9 şi 10 CEDO prin care declaraţiile politice ale unui parlamentar au imunitate. Nu putem să fim condamnaţi pentru aşa ceva", a spus eurodeputata.
„Nu am fost judecată, nu am fost citată, nu am avut dreptul la apărare şi am fost judecată pe articole din ziar", a mai spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News