Diana Șoșoacă, mișcare de ultim moment: A depus, noaptea trecută, un nou dosar de candidatură la prezidențiale

Octav Ganea/ Inquam Photos
Octav Ganea/ Inquam Photos

Diana Șoșoacă a făcut o mutare de ultimă oră, pe ultima sută de metri pentru prezidențiale. 

Biroul Electoral Central, la ora 18:00, urmează să decidă dacă va declara dosarul valid sau nu, conform Digi24. Nu se știe dacă Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura cu aceleași semnături sau cu alte semnături și nici cum ar influența asta validarea. 

O solicitare în acest sens a fost trimisă de DCNews către BEC. 

Amintim că sâmbătă seară, CCR a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale. Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost însă 5 octombrie, ora 24:00, așa că Diana Șoșoacă și-ar fi depus din nou dosarul, conform sursei citate. 

Curtea Constituțională a României a decis sâmbătă să admită contestația formulată împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Contestația a fost depusă de Amalia Bellantoni... vezi aici mai mult

”Vom declanșa atacul național împotriva dictaturii care s-a instalat în România. Avem obligația să câștigăm alegerile cu partidul SOS România. Nu vreau să vă văd dezamăgiți, nu vreau să văd pe nimeni plângând, vreau să vă văd la luptă” spunea Diana Șoșoacă într-o primă reacție la excluderea sa din cursa pentru Cotroceni.

Decizia CCR cu privire la Diana Șoșoacă

”În ședința din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere șapte contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

I. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională:


Cu majoritate de voturi,

- A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul

Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.

Pe masa judecătorilor CCR au fost și Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Ludovic Orban și Kelemen Hunor. În ceea ce i-a privit pe Mircea Geoană și Ludovic Orban contestațiile la candidatură au avut nevoie de documentare specială. 

Șoșoacă, la depunerea candidaturii: Vă omor

Amintim că, la depunerea candidaturii, Diana Șoșoacă afirma: ”Îi rog pe copii, pe tineri, să se joace de-a Șoșoaca”

”Va trebui să fim la fel de luptători ca strămoșii noștri. Ei au trecut prin sabie. Nu uitați acel sacrificiu suprem al domnitorului Constantin Brâncoveanu pentru a lupta pentru țara sa a acceptat sacrificiul suprem. Tăierea capetelor copiilor lui și apoi decapitarea sa. De va fi să-mi sacrific familia, o voi face pentru a salva poporul român. Ce s-a întâmplat anul acesta prin acțiunea mizerabilă, s-au pus la cale acțiuni mizerabile, inclusiv scoaterea din familie a fetiței mele, Tais. Dacă puneți mâna pe copiii mei, vă omor” afirma Diana Șoșoacă, la depunerea candidaturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel