Diana Șoșoacă, acceptată la parlamentare. Lăzăroriu, fost judecător CCR: Motivarea presupune și puțină imaginație

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam Photos / Casian Mitu

Petre Lăzăroriu, fost judecător CCR, a vorbit despre scandalul momentului - eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Petre Lăzăroriu, fost judecător CCR, a fost întrebat la Antena 3 CNN cum ar putea fi motivată decizia CCR în privința retragerii candidaturii Dianei Șoșoacă de la prezidențiale. Acesta a admis că ar putea fi vorba despre o motivație politică în acest caz.

"Pot să motivezi pe orice că motivarea presupune și puțină imaginație. Asta nu înseamnă că e motivată taman pe Constituție, poate fi motivată și numai pe lege. (...) Eu spun de câteva zile că această decizie este greșită și v-am spus de ce este greșită. Acum că răul s-a produs... sigur, lasă-l așa, dar au răspunderea să o motiveze", a spus acesta.

SOS va putea candida la parlamentare?

Totodată, Petre Lăzăroriu, a mai fost întrebat și dacă partidul Dianei Șoșoacă va putea candida la alegerile parlamentare din moment ce Curtea Constituţională a României a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

"Câtă vreme nu e scos în afara legii, nu e luată o decizie a Curții Constituționale, că nu mai ea poate să scoată partidul în afara legii, atunci are dreptul să candideze la alegerile parlamentare", a declarat Petre Lăzăroriu.

"Diana Șoșoacă a spus că va fi și pe listele de la Senat în Parlament, se va trece acolo. Deci ea va putea candida ca senator în Parlamentul României, dar nu poate candida la alegerile prezidențiale din România?", a întrebat jurnalista Cătălina Porumbel.

"Asta vreau să văd și eu. Asta vă spun și eu de câteva zile, că mie mi s-a părut o decizie foarte pripită. Nu se poate să scoți în afara legii fără niște argumente constituționale, adică să îți bazezi decizia pe niște realități constituționale și dovedite, nu nedovedite. Sigur că e vorba de sentimente că Diana Șoșoacă spune că nu știu ce.... că evreii l-au omorât pe Eminescu și pe Isus... Domnule, eu nu știu dacă l-au omorât pe Eminescu, dar pe Isus știe toată lumea că l-au omorât, dar asta nu înseamnă că ești antisemist. Nu pot să spun că nu îmi plac evreii că l-au omorât pe Eminescu sau pe Isus, este o declarație..."

Întrebat dacă trebuiau să fie scoși din cursă și Kelemn Hunor sau George Simion, acesta a spus: "Asta spun și eu că trebuia respectată aceeași simetrie. Domnule, dacă tu ești acuzat că ești pro-rus, ceilalți sunt acuzați că sunt pro-unguri... aplică la toți aceeași măsură".

Cât despre dacă se mai poate reveni asupra deciziei CCR, Petre Lăzăroriu a spus că acest lucru nu se poate întâmpla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel