Diana Tache a reacționat, în exclusivitate pentru DC NEWS, după ce Dacian Cioloș a anunțat că a suspendat PNRR-ul Ungariei.
Cioloș anunță SUSPENDAREA PNRR-ului Ungariei: ”Bine”. Legătura cu Kovesi
"Eu aștept să se confirme această știre. Deocamdată a anunțat și s-a lăudat domnul Cioloș, dar el s-a mai lăudat cu milioane de alte lucruri care s-au dovedit a nu fi adevărate. Nu spun că nu este o știre reală, dar aștept să văd confirmarea știrii.
Mie în momentul ăsta știrea nu mi se pare alta decât că totul se învârte în jurul Parchetului European și funcționalității lui. Domnul Ciuvică spune că are destule rezerve referitor la eventualele anchete pe care Kovesi le-ar face în alte state, în felul în care i se va obtura calea către accesul la documente, persoane și așa mai departe. Eu am rezerve față de rezervele domnului Ciuvică, pentru că și în alte state există bătălii politice.
Pentru că din nefericire, acest tip de Parchet European va avea ca principală activitate reconfigurarea politică din statele europene aflate la masa discuțiilor, cu sau fără recunoașterea acestui Parchet European. Eu asta cred și am toată convingerea că vor fi și în alte state Bulancea, Claudiu Dumitrescu și o grămadă de alții procurori vechi pe care noi îi cunoaștem și despre care vorbim.
Am convingerea că se vor găsi și doamna Kovesi deja îi cunoaște, deja are acces la platformele lor, motiv pentru care e de văzut ce se va întâmpla. Pe mine mă interesează ce se va întâmpla la noi, cu privire la activitatea doamnei Kovesi și ce se va întâmpla cu cele 34 de dosare", a declarat Diana Tache, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Miercurea Neagră".
În scrisoarea adresată Comisiei Europene, se arată că Ungaria urma să primească până la 7 miliarde de euro, însă, totuși, Comisia Europeană nu ar fi avut mijloacele pentru că a se asigura că banii nu ajung în buzunarele ”greșite”. ”Și, după cum bine știți, regimul Orban (n.r. Viktor Orban) nu recunoaște jurisdicția Parchetului European (EPPO, condus de Kovesi n.r.)” se arată în scrisoare. În același timp, Dacian Cioloș acuză că frauda în Ungaria este endemică și sistemică (citând CE), amintind că în 2020 serviciile CE au găsit că sistemul anti-corupție din Ungaria este inadecvat.
Prin urmare, președinta CE este îndemnată să nu accepte planul de redresare al Ungariei, fără trei condiții, menționate în scrisoare: accesul OLAF la lista finală a beneficiarilor fondurilor alocate, adoptarea de legi care să asigure că cei găsiți cu nereguli financiare sau conflicte de interese de către OLAF vor fi eliminați de le lista celor care vor primi fonduri și contracte, abrogarea sau revizuirea legilor interne care împiedică organizațiile societății civile și jurnaliștii de investigație să acceseze informații publice.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News