Când dorim să ne schimbăm stilul alimentar haotic, din dorința de a slăbi, se întâmplă să dăm totul peste cap pentru că ni se face poftă de-o prăjitură.
În cartea ”Stil de viață, nu dietă” am descoperit ce ascunde această poftă de dulce.
Specialistul în nutriție pentru slăbit Valentin Vasile scrie, în carte, că pofta incontrolabilă de dulce este generată de următoarele aspecte:
- predispoziția pentru gustul dulce e înscrisă în genele noastre.
- de-a lungul vieții, întărim dependența de dulce, cu fiecare gustare.
- carențele de oligoelemente ne declanșează pofta de dulce.
Valentin Vasile subliniază, în carte, că lipsa de crom este cauza poftei incontrolabilă de dulce în aproape jumătate din cazuri, explicând că-n situațiile în care cromul este prezent în organism, în cantități insuficiente, glucoza rămâne în sânge, generând pofta de dulce.
Cele mai bune surse de crom sunt: carnea de vită, ficatul de vacă și cel de pasăre, cereale, ouă, nuci, piperul negru, mirodeniile, germenii de grâu, drojdia de bere, potrivit sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu