Dieta anti-cancer. TOT ce trebuie să știi

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Studiile sugerează că schimbările simple ale stilului de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă, ar putea împiedica 30-50% din toate cazurile de cancer. 

Alegeri prezidentiale 2024

Cu toate acestea, studiile  au indicat în mod repetat că un consum ridicat de anumite alimente poate crește probabilitatea apariției cancerului. Alimentele procesate care sunt bogate în zahăr și au un conținut redus de fibre și substanțe nutritive au fost legate de un risc mai mare a apariției cancerului.  

Glucoza, factor de risc

Cercetătorii au descoperit că o dietă care provoacă niveluri ridicate de glucoză în sânge este asociată cu un risc crescut a mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel de stomac, de sân și colorectal. Un studiu efectuat pe 47.000 de adulti a constatat ca cei care au consumat o dieta bogata în carbohidrati  au fost aproape de doua ori mai predispusi sa moara de cancer de colon decat cei care au mancat o dieta saraca in carbohidrati. Se crede că niveluri mai ridicate de glucoză din sânge și de insulină sunt factori de risc pentru cancer. S-a demonstrat că insulina stimulează diviziunea celulară, susținând creșterea și răspândirea celulelor canceroase și făcându-le mai dificil de eliminat.

Acesta poate fi motivul pentru care persoanele cu diabet zaharat - o afecțiune caracterizată prin niveluri ridicate ale glicemiei și ale insulinei - prezintă un risc crescut de apariție a anumitor tipuri de cancer. De exemplu, riscul de cancer colorectal este cu 122% mai mare dacă aveți diabet. Pentru a proteja împotriva cancerului, limitați sau evitați alimentele care măresc nivelul de insulină, cum ar fi alimentele bogate în zahăr și carbohidrații rafinați.

Ce tipuri de carne trebuie evitate


Carnea prelucrată respectiv cea tratată pentru a păstra aroma prin sărare, întărire sau afumare trebuie evitată. Acesta include cremvuștii, șunca, și salamurile. Studiile au găsit o asociere între consumul de carne procesată și un risc crescut de cancer, în special cancerul colorectal. Astfel, persoanele care au consumat cantități mari de carne prelucrate au avut un risc crescut de cancer colorectal de 20-50%, comparativ cu cei care au mâncat foarte puțin sau nu au consumat acest tip de alimente. O alta recenzie a peste 800 de studii a constatat ca consumarea a doar 50 de grame de carne procesata in fiecare zi - aproximativ patru felii de bacon sau un hot dog - a crescut riscul de cancer colorectal cu 18%. Unele studii au legat de asemenea consumul de carne roșie la un risc crescut de cancer.

VEZI ȘI:

Dietă rapidă. Scapă de kilogramele acumulate de Crăciun

Andreea Sava: Ce nu trebuie să lipsească din alimentație. Mit spulberat


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel