Ceaiul, cafeaua, legumele și fructele, MIRACOL pentru CREIER. Dieta anti-inflamatoare, beneficii uimitoare

Pexels
Pexels

Noi studii asupra dietei anti-inflamatoare vin să arate beneficiile pe care le aduce pentru creier. 

Adoptarea unei diete anti-inflamatorii bazată pe fructe, legume, ceai și cafea ar putea reduce cu o treime șansele de a face demență, scrie Daily Mail. O ceașcă de ceai, o cafea de dimineață și fructe, legume și leguminoase, precum linte și năut, toate conțin compuși vegetali sănătoși. Acestea ajută la combaterea inflamației cauzate de vârstă în organism, care poate crește riscul de demență.

Un studiu a evaluat dieta a peste 1.000 de persoane în vârstă în privința unei alimentații antiinflamatoare și i-a urmărit pe o medie de trei ani. Cei care consumau preponderent alimente antiinflamatoare mâncau în jur de 20 de bucăți de fructe, 19 porții de legume, patru porții de leguminoase și 11 căni de cafea sau ceai în medie. În comparație cu acest grup, cei care nu aveau o dietă anti-inflamatoare au avut de trei ori mai multe șanse de a face demență.

Schimbarea dietei ar putea fi benefică

Dr. Nikolaos Scarmeas, autor principal al studiului de la Universitatea Kapodistrian din Atena, Grecia, a declarat: ”Aceste descoperiri sugerează că oamenii și-ar putea proteja creierul mâncând mai sănătos. Deoarece oamenii își pot schimba dieta, ar putea să se gândească la consumul de alimente antiinflamatoare precum fructele și legumele și să evite mai multe alegerile inflamatorii, cum ar fi alimentele foarte bogate în calorii. Dar este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea fi oferite sfaturi dietetice specifice, deoarece acesta nu a fost un studiu clinic care să ofere dovezi clare.”

Studiul, publicat în revista Neurology, a analizat dietele persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste, pe baza chestionarelor pe care le-au completat cu privire la ceea ce au mâncat în ultima lună. Aceste alimente au inclus fructe și legume, produse lactate, carne, pește, deserturi, alcool și leguminoase, care includ fasole, mazăre, năut și linte.

Dintre cei 1.059 de participanți la studiu, 62 de persoane, sau șase la sută, au dezvoltat demență. Pentru a afla cine avea mai multe șanse să se îmbolnăvească, cercetătorii au împărțit oamenii în trei grupuri pe baza răspunsurilor lor la chestionarele alimentare.

Legătura dintre dietă și demență a fot consolidată de studiu

Grupurile au cuprins persoanele cu cea mai dezvoltată dietă anti-inflamatoare, cele cu o dietă medie și a treia parte cu persoanele cu cea mai subdezvoltată dietă anti-inflamatoare.

Cei cu cele mai puține obiceiuri alimentare anti-inflamatoare, care aveau șanse de trei ori mai mari de a dezvolta demență, au mâncat doar în jur de nouă bucăți de fructe, 10 porții de legume, două porții de leguminoase și nouă căni de cafea sau ceai pe parcursul unei săptămâni medii.

Chestionarele au fost folosite pentru a calcula scorurile pentru aportul de nutrienți al oamenilor, care a variat de la minus 8,87 pentru cea mai anti-inflamatoare dietă, la 7,98. 

Scorurile mai mari au indicat o dietă mai slab calitativă, iar rezultatele au arătat că persoanele care au dezvoltat demență au avut un scor cu 0,64 puncte mai mare decât cei care nu au făcut-o.

Autorii studiului au luat în considerare vârsta oamenilor, deoarece demența este mai probabilă în anii înaintați, sexul lor, deoarece femeile sunt expuse unui risc mai mare și nivelul lor de educație, deoarece persoanele cu studii superioare sunt mai puțin susceptibile de a face demență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel