Dieta călugărilor se bazează pe împărțirea zilelor în trei categorii.
Dieta călugărilor, care e de altfel și subiectul unei cărți, „The Mount Athos Diet", se bazează pe împărțirea zilelor în trei categorii: zile de moderație (trei), zile de post (trei) și ziua de dezlegare.
Mic dejun: cereale cu fructe de pădure
Prânz: supă de pui
Cină: cartofi la cuptor cu salată verde, măsline și brânză feta
Gustare: un măr, nuci sau alte semințe
Mic dejun: grapefruit
Prânz: supă de legume cu pâine integrală
Cină: fasole la cuptor cu salată verde și roșii
Gustare: batoane de legume
Poți consuma tot ce îți dorești, însă cu moderație!
„Studiile au demonstrat că micile comunități de la mănăstirile de pe muntele Athos sunt cele mai sănătoase din lume. Călugării trăiesc mult, nu se îmbolnăvesc de cancer, boli cardiovasculare, diabet sau Alzheimer. Călugării nu-și numără caloriile, dar nici nu se înfometează, așa cum se întâmplă în dietele occidentale", a scris Storey în cartea menționată mai sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News