Pe măsură ce creștem, nevoile nutriționale ale corpului nostru se schimbă, deoarece ne maturizăm și îmbătrânim, iar corpurile noastre sunt ocupate cu diferite sarcini. Așadar, una dintre sarcinile pentru sănătate este de a identifica, de-a lungul vieții noastre, echilibrul optim de macronutrienți.
Diete moderate sau bogate în proteine
Creșterea cantității de proteine pe care o consumă tinerii și cei cu vârsta mijlocie poate fi cheia pentru menținerea sănătății metabolice bune, potrivit unui studiu publicat în jurnalul academic Geroscience, informează 20minutos.es.
O dietă moderată sau bogată în proteine reduce nivelurile de lipide și glucoză din sânge (spre deosebire de dietele sărace în acest macronutrient). Acești doi parametri sunt factori de risc foarte importanți în diverse boli care apar în aceste etape ale vieții și în stadiile ulterioare.
Efectul observat, spun autorii articolului, s-ar datora rolului pe care îl joacă proteinele în organismul nostru şi la capacitatea mare pe care o are organismul nostru de a procesa acest macronutrient.
Protecție împotriva sarcopeniei
Adulții ar trebui să obțină aproximativ 25% din aportul lor de energie din proteine, asta ar însemna să consume între 25 și 35 de grame de proteine la fiecare masă.
S-a demonstrat că aceste tipuri de diete au beneficii atunci când vine vorba de prevenirea unor probleme precum sarcopenia (pierderea masei musculare care apare de obicei pe măsură ce îmbătrânim).
Pentru a maximiza efectele pozitive ale dietelor cu o cantitate moderată până la mare de proteine este necesar să faci exerciții fizice în fiecare zi și mai ales exerciții de forță.
VEZI ȘI: Cinci alimente care te ajută să rămâi tânăr. Cei care le consumă "nu îmbătrânesc"
Consumul anumitor alimente încetineşte îmbătrânirea şi menţine tinereţea pentru mai mult timp. Nu este întâmplător că unii oamenii arată cu cel puţin zece ani mai tineri.
Toată lumea ştie că alimentaţia corectă este unul dintre cei mai importanţi factori ce îi ajută pe cei care vor să arate bine şi să fie sănătoşi. Produsele potrivite furnizează nutrienţii necesari pentru crearea de celule noi, menţinând procesele metabolice în organism, scrie Rador, citând actualno.com.
1. Cacaoa şi ciocolata neagră conţin antioxidanţi puternici numiţi flavonoli. Aceste substanţe reduc inflamaţiile, reduc probabilitatea apariţiei patologiilor cardiovasculare şi a unor tipuri de boli oncologice, îmbunătăţesc memoria. În acelaşi timp, doza recomandată de ciocolată pe zi este de doar 30 de grame.
2. Migdalele conţin flavonoide antioxidante care protejează celulele de deteriorare, prelungesc tinereţea şi reduc daunele cauzate de fumat. Studiile la femei arată că un consum a două porţii de migdale (aproximativ 15 grame fiecare) pe zi poate ajuta la netezirea ridurilor şi la reducerea pigmentării pielii, potrivit The Health Site.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cinci-alimente-care-te-ajuta-sa-ramai-tanar-cei-care-le-consuma-nu-imbatranesc_918858.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu