Dieta cetogenica. Slăbești inteligent și îți crești masa musculară

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Dieta cetogenică este o dietă bogată în grăsimi, cu conținut foarte scăzut de carbohidrați.

Atunci când urmați o dietă pe bază de cetogen, în mod normal, restricționați carbohidrații la mai puțin de 50 de grame pe zi (1). Când aportul de carbohidrați este redus drastic, organismul trebuie să ardă grăsimi pentru energie în loc de glucoză sau zahăr din sânge, într-un proces cunoscut sub numele de cetoză. În timpul cetozei, corpul dumneavoastră utilizează cetonele - produse secundare de defalcare a grăsimilor produse de ficat - ca sursă alternativă de energie (2). Deși dieta cetogenică ciclică este o variantă a dietei cetogenice standard, există diferențe majore între cele două.

Indicată și pentru cei care vor să devină mai musculoși

Dieta cetogenică cetogenă implică aderarea la un protocol standard al dietei pe bază de cetoză timp 5-6 zile pe săptămână, urmată de 1-2 zile de consum mai mare de carbohidrați. Aceste zile cu carbohidrați sunt adesea denumite "zile de reumplere", deoarece acestea sunt menite să suplimenteze rezervele de glucoză sărăcite în organism. Dieta cetogenică ciclică este populară printre cei care caută creșterea musculară și performanța sporită a exercițiilor fizice.

Zilele cetogenice

În timpul zilelor cetogenice standard, este important să consumați mai puțin de 50 de grame de carbohidrați pe zi. În această fază a dietei ciclice cetonice, grăsimile sănătoase ar trebui să livreze aproximativ 75% din cantitatea totală de calorii.

Alimetelele grase care trebuie consumate în aceste zile includ:

Ouă

Ulei de cocos și nucă de cocos neîndulcit

Avocado

Produsele lactate cu conținut de grăsimi

Semințe cu conținut scăzut de carbohidrați

Unt

Carne slabă

Ulei

Important! 

Asigurați-vă că urmați această etapă a dietei 5-6 zile pe săptămână.

Zilele cu carbohidrați

Cea de-a doua fază a dietei ciclice ceto implică alegerea a 1-2 zile pe săptămână pentru a "recupera" glicogenul. În timpul zilelor de reaprovizionare, ar trebui să consumați mai multe carbohidrați pentru a rupe cetoza.

Important!

Carburile ar trebui să cuprindă 60-70% din totalul caloriilor. Proteina ar trebui să reprezinte 15-20% din totalul caloriilor. Grăsimile ar trebui să livreze doar 5-10% din totalul caloriilor. Deși scopul fazei de refacere este creșterea numărului de carbohidrați, calitatea carbohidraților contează și ea. În loc să se bazeze pe surse nesănătoase, cum ar fi pâinea albă și produsele coapte, ar trebui să obțineți majoritatea carbohidraților dvs. din surse sănătoase.

Câteva exemple de alimente cu carbohidrați dar hrănitoare și includ:

Cartofi dulci

Orez brun

Ovăz

Quinoa

Grâu întreg 

Fasole și linte

Important! Evitați alimentele și băuturile bogate în zahăr - cum ar fi bomboanele, sucul și prăjiturile - deoarece acestea nu conțin nutrienți și duc la neregulări ale zahărului din sânge, care pot provoca creșterea foametei și iritabilitate. Dieta poate fi ținută ciclic până se ating obiectivele dorite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel