A sosit sezonul delicioaselor căpșuni și merită să profităm din plin de ele. Acestea sunt fructele care ta ajută să slăbești și au mai multe beneficii pentru sănătate, fiind bogate în vitamina C.
Publicitate
Suntem convinși că doamnele și domnișoarele se gândesc deja la vară, soare, siluetă. Pentru a avea o siluetă de invidiat, tot ce trebuie să faci este simplu: să ții o dietă cu căpșuni.
De ce folosim căpșunile în dieta de slăbit?
Aceste fructe ajută la creșterea producției de hormoni în corp care stimulează metabolismul și induc o stare de sațietate în organism, reducând senzația de foame. Aceste delicioase fructe au capacitatea de a scădea nivelul zahărului din sange, oferind energie.
De asemenea, căpșunile conținând 90% apă, ajută organismul să fie hidratat mereu. Acestea îmbunătăţesc digestia, cresc imunitatea şi sunt o sursă excelentă de potasiu, fier, magneziu, Omega-3, vitamina K, vitamina C (în procent mai mare decât portocalele) şi antioxidanţi.
Meniul pentru dieta cu căpșuni timp de 7 zile
Mic dejun: shake natural de căpșuni (o cană de căpșuni, plus una de lapte degresat, 2 cuburi de gheață și 2 picături de esență de vanilie), cafea sau ceai neindulcite, un ou fiert.
Prânz: salată cu roșii și brânză degresată, un piept de pui la gratar, o cană de căpșuni.
Cina: Mâncare de spanac, 150 de grame de pește gătit la aburi și stropit cu zeama de lamaie.
Între mesele principale poți lua gustări precum iaurt degresat cu 3-4 căpșuni sau migdale crude.
Mâncăruri pe care trebuie să le eviți în dieta cu căpșuni
Pentru ca dieta cu căpșuni să dea rezultate cât mai rapide este foarte important ca în cele șapte zile să eviți alimente precum carnea roșie, mezelurile, prăjiturile cu zahăr, cartofii prăjiti, pizza sau sucurile carbogazoase.
În schimb, poți mânca spanac, lobodă, salată verde, ridichi și ceapă verde, pe care le poți combina cu carne de pui, de curcan sau pește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu