Cozonacul de Paști este, pe cât de delicios, pe atât de periculos pentru silueta ta. Iată ce variantă "light" ai la dispoziție.
Publicitate
Amestecul de făină albă, foarte multe gălbenușuri, zahăr, drojdie, prafuri de copt, rahat, miere, nuci și stafide, lapte, unt face din cozonac o adevărată bombă calorică.
În primul rând, înlocuiește făina albă cu cea integrală sau cu anumite tipuri de făină funcțională, preferabil fără gluten, de la raionul de diete speciale.
Înlocuiește zahărul alb cu îndulcitori, de la ștevie, agave, zahăr din flori de cocos, Yukon.
Umpluturile pe bază de nucă, stafide, rahat, jeleuri transformă-le într-unele mai ușoare, pe bază de cacao, dar cu îndulcitori puțini, eventual esențe sau coajă de protocală / lămâie.
Nu folosi unt gras pentru a unge tava în care va coace cozonacul, ci optează pentru tăvi speciale. Folosește un spray special care distribuie uleiul uniform.
Renunță și la gălbenușuri, folosind mai mult albușul, care este hipocaloric.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu