Ghimbirul, un antioxidant foarte bun, este folosit și în diete, dar cu moderaţie.
Ghimbirul poate fi folosit sub formă de ceai, poate fi consumat proaspăt în salate sau presărat deasupra unor preparate. Supa de ghimbir şi legume ajută la scăderea în greutate şi favorizează sistemul imunitar.
Și ceaiul de ghimbir ajută
Ceaiul de ghimbir trebuie preparat dintr-o felie de rădăcină de ghimbir la o cană de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de jumătate de oră.
Meniu
Dimineaţa: o felie de pâine integrală prăjită şi o ceaşcă de ceai de ghimbir
Gustare: migdale
Prânz: piept de pui la grătar cu ciuperci şi sparanghel la grătar şi o ceaşcă de ceai de ghimbir
Gustare: un iaurt
Cina: peşte la cuptor şi salată cu roşii şi busuioc şi o ceaşcă de ceai de ghimbir.
Meniul poate să difere de la o zi la alta, dar trebuie neapărat să conţină ceai de ghimbir. Poţi alege carne slabă, la grătar sau la cuptor, cereale integrale, salate, legume. Poți slăbi un kilogram pe zi.
Atenție!
Ghimbirul trebuie consumat cu moderație. Dieta nu este recomandată persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită, fiind interzisă femeilor însărcinate sau care alăptează, dar şi persoanelor alergice la această plantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu