Dieta-minune cu hrișcă și chefir este una dintre cele mai populare în rândul oameniilor care vor să scape rapid de kilogramele depuse peste iarnă și are rezultate cu adevărat uimitoare. Însă, cei care vor să o încerce trebuie să fie conștienți că este extrem de strictă și au nevoie de multă ambiție.
Hrișca este una dintre cele mai sănătoase și benefice semințe, pe care nutriționiștii o recomandă în orice dietă personală. Aceasta este foarte populară în Rusia și tot spațiul post-sovietic. Are un gust și o aromă foarte plăcută și conține cea mai bună combinație de proteine, fibre și microelemente și are proprietăți curative.
Hrișca este bogată într-o substanță care are acțiune protectoare asupra vaselor de sânge. În plus, favorizează absorbția vitaminei C, ajută la vindecarea rănilor, diminuează durerea și are efect antibacterian. Stimulează circulația și producția de bilă, reduce nivelul colesterolului, previne cataracta.
Boabele conțin cantități importante de vitamina B6 și P și sunt bogate în potasiu, iod și fosfor. Mai conțin substanțe care ajută la metabolizarea grăsimilor și a colesterolului, protejează ficatul. În plus, dau organismului toți aminoacizii esențiali pe care organismul nu îi poate sintetiza, numiți și „cărămizile organismului uman'.
Boabele de hrișcă sunt bogate și în antioxidanți, care asigură protecția cardiovasculară și anticancerigenă, numeroase minerale (crom, cupru, mangan, magneziu). Mai mult, noi studii arată că hrișca are calitatea de a scădea glicemia în diabetul de tip II. De altfel, această cură ajută și la detoxifierea corpului, întrucât curăță organismul.
De-a lungul dietei ce poate dura între 7 sau 14 zile, în funcție de numărul de kilograme de care vreți să scăpați (între 7-12), puteți mânca pasat de hrișcă atât cât aveți nevoie să vă simțiți sătul. Însă, în ceea ce privește chefirul, puteți consuma maxim un litru de pe zi, iar acesta trebuie să fie cu grăsime de maxim 1%. Acesta se poate mânca fie odată cu cu pasatul de hrișca amestecat, fie se poate lua ca o gustare separată. În timpul dietei nu aveți voie sub nici o formă condimente sau zahăr. Pentru că dieta este foarte strictă și nu tocmai una echilibrată, trebuie ca înainte să începeți acesată dietă să cereți părerea unui specialist, mai ales dacă aveți și probleme de sănătate.
Potrivit site-ului www.diet-health.net, aproximativ 60% dintre oamenii care au încercat diferite diete, au recunoscut că această dietă chiar are rezultate uimitoare.
Chefirul se poate înlocui și cu iaurt sărac în grăsimi, iar la nevoie puteți consuma din când în când un fruct-două pe zi sau merișoare sau alte fructe uscate fără zahăr.
De cele mai multe ori o cană de hrișcă este suficientă pentru o zi întreagă. În seara de dinainte, trebuie să curăţaţi hrişca de impurități şi să turnaţi apă clocotită peste ea. La un pahar de hrişcă turnați peste două pahare de apă clocotită. Pe parcursul nopții hrișca va absorbi apa, iar dimineața scuurgeți apa care a rămas. Puteți mânca oricâtă hrișca simplă doriți, însă dacă vreți puteți să vă puneți în ea și un strop de sare. Dacă vă este greu să consumați hrișca goală, o puteți amesteca cu chefir sau iaurt. Mai mult, în pasatul de hrișcă puteți să adăugați și fructe uscate fără zahăr sau câteva felii de mere sau alte fructe.
Pentru a vă menține greutatea obținută, încercați în următoarele 10 zile să nu consumați mai mult de 600-1.200 de calorii, fără grăsimi și dulciuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu