Conținutul nutrițional al semințelor de susan procesate este net inferior comparativ cu cel al produselor integrale.
Semințele de susan conțin o cantitatea mare de calciu care se găsește în susanul integral.
Semințele de susan integral mai au un beneficiu: pot fi puse la încolțit pentru a căpăta o valoare nutrițională și mai mare.
Susanul alb nu mai are putere să germineze deoarece a fost decorticat.
Mod de preparare:
Semințele de susan integral se pun într-o sită și se spală cu un jet de apă rece. Sita se pune apoi într-un bol încăpător, se toarnă apă (cât să acopere semințele) și se lasă până a doua zi.
Dimineața, se ridică sita, se lasă să se scurgă bine, după care se așază pe un platou. Se acoperă cu o bucată de tifon și se lasă până seara. Veți vedea că semințele deja au încolțit. Se spală din nou cu un jet de apă rece, după care se pun în blender.
Se toarnă peste ele apă (cât să le acopere pe jumătate), un îndulcitor natural și mirodenii, dacă doriți. Puteți folosi miere de albine, câteva curmale sau extract de stevia rebaudiana. Laptele de susan poate fi aromatizat cu pudră de scorțișoară, pudră de roșcove sau cacao, sau pudră de vanilie naturală.
Mixați la viteză mare, până când semințele sunt zdrobite complet. Strecurați lichidul și serviți laptele imediat.
Atenție! Se lasă la frigider maxim 3 zile
Cantitatea rămasă se păstrează în frigider, maxim 3 zile. Este bine să preparați doar cantitatea pe care plănuiți să o consumați imediat. La 1 pahar de apă puteți folosi 1 lingură de semințe.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu