Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie arată că persoanele care consumă frecvent produse lactate au mai puţină grăsime corporală decât cele care nu o fac. Aportul de proteine din lapte dă senzația de sațietate și evită consumul ridicat de preparate. Dieta cu lapte, care asigură o scădere în greutate de 2,5- 3 kilograme pe săptămână, constă în consumul regulat de lactate cu conținut scăzut de grăsime.
Iată în ce constă dieta, pubicată de doctorulzilei.ro:
Ziua 1 Mic dejun: un pahar cu lapte cald şi două linguri cu grâu încolţit. Gustare: câteva fructe de sezon. Prânz: peşte fiert cu păstăi de fasole verde. Cină: două pahare cu lapte călduţ în care aţi pus şi puţină miere.
Ziua 2 Mic dejun: un pahar cu lapte, un pahar cu suc de portocale natural, o felie de pâine integrală. Gustare: o banană. Prânz: conopidă fiartă în aburi şi salată de castraveţi cu roşii şi ceapă. Cină: 100 g orez fiert în lapte cu puţină miere şi un praf de scorţişoară.
Ziua 3 Consumaţi numai lapte dulce fiert ori de câte ori simţiţi nevoia, rece sau cald. Dacă vi se face foame, mai puteţi mânca o banană sau două felii de brânză degresată.
Ziua 4 Mic dejun: salată de castraveţi, ardei, roşii şi ceapă verde cu un pahar cu lapte şi grâu încolţit. Gustare: două mere. Prânz: 150 g piept de pui fiert în sos de morcovi. Cină: două pahare cu lapte.
Ziua 5 Mic dejun: salată de fructe şi un pahar cu lapte. Gustare: un ceai cu un biscuite integral. Prânz: supă de legume. Cină: un pahar cu lapte cald cu puţină miere de albine.
Ziua 6 Veţi bea din nou numai lapte dulce fiert.
Ziua 7 Mic dejun: un pahar cu lapte cald şi două linguri cu grâu încolţit. Gustare: câteva fructe de sezon. Prânz: peşte fiert cu păstăi de fasole verde. Cină: două pahare cu lapte călduţ în care aţi pus şi puţină miere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu