Dieta cu probiotice este esențială pentru reglarea digestiei și eliminarea kilogramelor suplimentare. Află în continuare top 5 alimente din dieta cu probiotice.
Probioticele te pot ajuta să slăbești datorită efectului pozitiv pe care îl au asupra asupra digestiei și asupra florei intestinale. Studii din Japonia și Franța arată că persoanele care consumă multe alimente bogate în probiotice slăbesc mai repede, eliminând în special grăsimea abdominală și cea depusă pe inimă și alte organe vitale.
Iată un top 5 alimente bogate în probiotice – include-le de frecvent în meniul tău!
Iaurt
Iaurtul este unul dintre cele mai cunoscute alimente bogate în probiotice – însă este vorba de iaurtul 100% natural, de preferat făcut în casă. Citește cu atenție eticheta atunci când alegi iaurtul din comerț și ar fi bine să eviți sortimentele care conțin fructe, zaharuri sau coloranți. În special iaurtul natural și brânza de capră conțin mai multe tipuri de probiotice, precum thermophillus, bifidus, bulgaricus sau acidophilus. De asemenea, iaurtul grecesc este o opțiune excelentă, iar acum vara îl poți mixa chiar tu cu fructe proaspete! Fructe de pădure, vișine, caise, piersici... te vor ajuta și ele să slăbești.
Varză murată
Pentru a beneficia de probioticele din varza murată, încearcă să o consumi sub formă de salată! Este mult mai sănătoasă pentru sistemul digestiv. Varza murată este bogată în vitaminele A, B, E și C și, în combinație cu puțin ulei de măsline extravirgin, boia de ardei și piper – este chiar gustoasă! Atenție însă la cantitatea de sare! Ca orice murătură în sare, varza murată trebuie consumată cu moderație.
Castraveți murați
Și castraveții murați în saramură, preparați în casă, conțin probiotice benefice. Castraveții puși la murat acum vara, cu mărar, usturoi, piper, boabe de muștar, sunt delicioși și merg de minune lângă o friptură din carne slabă la grătar!
Kefir
Deși este asemănător cu iaurtul, multe persoane aleg kefirul datorită gustului mai bun și pentru că poate fi băut oriunde, în orice moment al zilei. În plus, kefirul conține lactobacilli și bifidus, bacterii bune pentru sănătatea sistemului digestiv, precum și calciu, magneziu.
Ciocolată neagră
O veste bună pentru iubitorii de ciocolată! Numai că trebuie să fie ciocolată cu peste 70% conținut de cacao: ciocolata neagră este o sursă bună de probiotice! Mai mult de atât, acest desert atât de gustos conține polifenoli, antioxidanți puternici ce îți protejează organismul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu