Dacă ești la dietă, poți include în meniu supe care ard grăsimile. Acestea conțin ingrediente cu proprietăți detoxifiante și depurative.
Supele care ard grăsimile trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. Această mâncare te ajută să dai jos câteva kilograme în scurt timp, dar dieta bazată pe supe este indicată numai pe o perioadă scurtă, nu mai mult de o săptămână. Altminteri, această dietă poate fi periculoasă.
Dietă: supă cu roșii și varză
Ingrediente
Pentru a prepara una dintre cele mai eficiente supe care ard grăsimile, ai nevoie de următoarele ingrediente:
6 cepe mici
2 ardei mijlocii
1 mână de tije de țelină
6 roșii mijlocii sau o conservă de roșii
un sfert de varză
250 ml stock de pui
1 praf de sare
Mod de preparare
1. Pune o cratiță mare cu apă pe aragaz și las-o să dea în clocot.
2. Între timp, spală și taie legumele.
3. După ce apa începe să fiarbă, pune toate legumele în cratiță și lasă-le la fiert până se înmoaie. Trece totul prin blender.
4. După preparare, poți ține supa în frigider timp de maxim o săptămână. Aceasta poate fi servită fierbinte sau rece.
Cum se ține dieta cu această supă
Dieta se ține șapte zile și regimul zilnic este următorul:
Prima zi: Mănâncă supă toată ziua + fructe de sezon, câte vrei (în afară de banane). Poți bea cafea sau ceai neîndulcit.
A doua zi: Mănâncă supă toată ziua + câte legume dorești.
A treia zi: Mănâncă supă toată ziua + câte fructe și legume dorești.
A patra zi: Mănâncă supă toată ziua + banane și lapte degresat (banane sub formă de smoothie cu îndulcitor).
A cincea zi: Mănâncă supă o dată pe zi + 500 g de carne albă (carne de pui fără piele preparată la cuptor sau la grătar) + 6 roșii mijlocii cu oregano și sare.
A șasea zi: Mănâncă supă o dată pe zi + carne slabă preparată la cuptor sau la grătar și câte legume fierte dorești. Astăzi este ziua cărnii și a legumelor.
A șaptea zi: Mănâncă supă o dată pe zi + orez integral și câte fructe și legume dorești.
Dietă: supă cu morcovi, dovleac și ghimbir
Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate, drept pentru care este bine să profiți de orice ocazie pentru a-l adăuga în dietă. Supa de mai jos este extrem de delicioasă, ușor de preparat și foarte economică!
Ingrediente
½ dovleac de dimensiuni medii
2 linguri de ulei de măsline (32 g)
1 ceapă tocată
3 căței de usturoi pisați (sau după gust)
1 litru de apă
3 ¼ căni de morcovi curățați și tăiați mărunt
1 rădăcină de ghimbir proaspăt, curățată și tăiată în felii subțiri
Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 175 ºC. Adaugă dovleacul cu semințele scoase și tăiat în bucăți mici într-o tavă de copt unsă cu ulei.
2. Lasă-l la copt 30-40 de minute sau până se înmoaie. După ce s-a răcit, separă pulpa dovleacului de coajă cu o lingură mare. Aruncă apoi coaja.
3. Înfierbântă uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mic. Adaugă ceapa și usturoiul tocate și călește-le, amestecând des, până când ceapa devine transparentă.
4. Adaugă apa, dovleacul, morcovii și ghimbirul.
5. Lasă amestecul la fiert 20 de minute sau până când morcovii și ghimbirul se înmoaie. Dacă vrei o supă mai groasă, poți folosi un mixer, iar dacă vrei să o diluezi puțin, adaugă niște apă clocotită.
6. Asezonează cu sare, piper și turmeric.
Dieta cu această supă se ține tot 7 zile după schema de la supa anterioară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu