Te-ai decis să ții dieta disociată? Atunci, acest plan de meniu pentru nouă zile îți va fi de folos. Iată ce ar trebui să mănânci...
ZIUA 1 – CARNE
Mic dejun: piept de pui la grătar, cu sare și condimente
Gustare: o cafea simplă
Prânz: macrou pe grătar, sărat și condimentat
Gustare: un pahar de suc natural de portocale
Cină: carne de curcan la abur
ZIUA 2 – CARNE
Mic dejun: șuncă slabă de pui sau curcan
Gustare: o cafea simplă
Prânz: pește pe grătar, condimentat
Gustare: un ceai neîndulcit
Cină: carne fiartă de vită
ZIUA 3 – CARNE
Mic dejun: pulpe de pui la abur
Gustare: o cafea simplă
Prânz: pește la cuptor cu condimente
Gustare: un pahar de suc natural de mere
Cină: fructe de mare, sau mușchi de vită la grătar
ZIUA 4 – LACTATE (degresate)
Mic dejun: brânză dulce de vaci, lapte dulce
Gustare: lapte bătut
Prânz: telemea, iaurt
Gustare: chefir
Cină: telemea, lapte bătut
ZIUA 5 – LACTATE (degresate)
Mic dejun: brânză dulce de vaci, lapte
Gustare: o cafea simplă
Prânz: telemea, chefir
Gustare: lapte bătut
Cină: telemea, iaurt
ZIUA 6 – LACTATE (degresate)
Mic dejun: lapte, brânză dulce
Gustare: telemea
Prânz: brânză dulce de vaci, iaurt
Gustare: ceai neîndulcit
Cină: kefir, telemea
ZIUA 7 – LEGUME ȘI FRUCTE (ce găsiți, după anotimp)
Mic dejun: salată de vinete, salată de roșii, ceapă, ardei, ridichii, castraveți
Gustare: piersici, căpșune, mandarine, grapefruit
Prânz: fasole verde cu ciuperci la cuptor, salată verde
Gustare: pomelo, nectarine, pepene verde, mere
Cină: conopidă cu morcovi și țelină, la cuptor
ZIUA 8 – LEGUME ȘI FRUCTE (ce găsiți, după anotimp)
Mic dejun: ciuperci pe grătar, salată de varză
Gustare: pepene galben, piersici, kiwi, și o cafea
Prânz: broccoli, morcovi și țelină la cuptor, salată de roșii, ardei, ceapă și lămâie
Gustare: mere, mandarine, vișine, mure
Cină: salată de conopidă fiartă, cu ceapă
ZIUA 9 – LEGUME ȘI FRUCTE (ce găsiți, după anotimp)
Mic dejun: salată verde cu morcov felii sau ras, ardei, ceapă, castraveți și roșii
Gustare: mere, pepene galben, portocale, piersici
Prânz: vinete la cuptor cu conopidă și broccoli
Gustare: pomelo, kiwi, mandarine, vișine, căpșune
Cină: salată de ridichii, cu țelină și ciuperci la cuptor
Sursa: retete-diete.ro
BONUS: Cori Grămescu, plan de slăbit pentru persoanele care suferă de obezitate
"În adresarea sistemică a obezității, prioritizez reducerea perimetrului taliei și creșterea nivelului de mișcare non-fitness pentru a elimina una din cauzele instalării obezității - rezistența la insulină. Obezitatea este o afecțiune complexă, care determină modificări la nivelul trăsăturilor de personalitate, schimbă echilibrul hormonal și destabilizează metabolismul. De aceea, clienții care suferă de obezitate trebuie sprijiniți în a reconstrui, în primul rând, un sistem de autoreglare emoțională prin care să înceapă să navigheze eficient zbaterile de zi cu zi, iar pentru acest scop relația cu coachul este un vehicul esențial.
Apoi, mișcarea zilnică și dieta echilibrată au sensul de a echilibra sistemul hormonal și, în timp, întreaga funcționare a metabolismului, câtă vreme aceste schimbări sunt urmate consecvent. Scopul final al programelor de management al greutăţii pentru tratamentul obezității este să echipeze clienții cu un set de abilitați de control flexibil al propriilor impulsuri, cu o serie de cunoștințe coerente despre nutriţie sănătoasă și noi comportamente de alinare emoțională prin care să poată naviga ani de zile alegerile constante pe care le vor avea de făcut în viața de zi cu zi.
Când vorbim de intervenții în obezitate, planul de acțiune înseamnă prioritizarea schimbărilor constante, blânde, în alegerile de zi cu zi și întărirea încrederii în abilitatea propriei persoane de a naviga aceste alegeri pe termen lung", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News