Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, poți încerca dieta Easy-Fast. Iată ce trebuie să mănânci.
Dieta Easy-Fast se bazează, în primul rând, pe consumul de legume şi fructe, brânză de vaci degresată, carne de pui, de vită sau pește, maioneză dietetică, mirodenii, oţet balsamic şi suc proaspăt de lămâie. În schimb, trebuie să eliminaţi definitiv zahărul din alimentaţie, însă îl puteţi înlocui cu miere.
MENIU 1
Micul dejun: un pahar cu suc natural de lămâie, o ceaşcă cu ceai verde sau o cafea neîndulcite, un pahar cu iaurt natural cu puţine grăsimi şi două felii de pâine integrală unse cu un strat foarte subţire de unt.
Prânz: o porţie de 150-200 de grame de peşte, pasăre sau carne de vită preparate la aburi şi apă plată sau ceai de plante.
Cina: o porţie de 200 de grame de legume preparate la aburi sau o salată de legume proaspete şi apă plată sau ceai verde ori de plante.
Gustare: două felii de şuncă şi un fruct la alegere.
La două mese pe săptămână puteţi consuma şi o porţie de paste făinoase sau trei cartofi cu condimente preparaţi la aburi
MENIU 2
Micul dejun: un bol cu lapte bătut amestecat cu 30 de grame de cereale integrale sau brânză degresată de vaci cu două linguri cu fulgi de ovăz şi o cană cu fructe roşii ori o felie de pepene galben şi obligatoriu un pahar cu suc proaspăt de lămâie cu apă plată.
Prânz: o friptură de vită sau de pui la tigaie cu o porţie de fasole verde fiartă, un fruct la alegere şi apă plată sau ceai verde.
Cina: o salată de andive, o omletă din trei ouă şi apă plată sau ceai de plante.
Gustare: două felii de brânză degresată şi un fruct la alegere.
La două mese pe săptămână puteţi consuma şi o porţie de paste făinoase sau trei cartofi cu condimente preparaţi la aburi.
MENIU 3
Micul dejun: o jumătate de grepfrut sau un pahar cu suc proaspăt de grepfrut neîndulcit, două ouă fierte tari sau prăjite în puţin ulei de măsline şi două felii de şuncă presată fără grăsime
Prânz: o jumătate de grepfrut sau un pahar cu suc proaspăt de grepfrut neîndulcit, carne slabă de pui sau pește preparate la aburi sau la grătar, în orice cantitate, şi un bol cu salată de legume şi condimente, stropită cu puţin oţet balsamic sau cu suc proaspăt de lămâie
Cina: o jumătate de grepfrut sau un suc de grepfrut neîndulcit, o porţie de carne slabă de pui, de vită sau pește preparate la aburi sau în tigaie, în orice cantitate, şi legume pe săturate, în stare crudă sau preparate la aburi, în afară de mazăre, fasole uscată, porumb sau soia
După cină, înainte de culcare, se poate bea un pahar cu lapte dulce degresat sau un pahar cu suc de roşii.
Sursa: desprecopii.com
Cum scăpăm de grăsimea de pe abdomen
"În primul rând, trebuie să conștientizăm faptul că pentru a slăbi avem nevoie de deficit caloric care se poate obține printr-o dietă alimentară bazată pe cât posibil pe ingredientele naturale, neprocesate, de bună calitate și prin activitate fizică de tip non-fitness combinată cu antrenamente specifice capacității fizice ale fiecăruia. Iar aceste reguli se aplică indiferent dacă vorbim de un surplus de grăsime dispus proporțional pe tot corpul sau localizat în anumite zone cum este abdomenul. Sportul are un rol esențial în menținerea stării de bine a organismului și aș vrea să avem mereu în minte că prin sport vom avea o sănătate cardiovasculară îmbunătățită, ne vom îmbunătăți forța musculară și rezistența și ne vom elibera de stres, pe lângă rezultatele estetice pe care le aduce.
De cele mai multe ori, o inflamație a abdomenului este efectul consumului de alimente cu un conținut mare de carbohidrați și grăsimi, cum sunt produsele de panificație, cartofii prăjiți sau dulciurile, dar și al consumului în mod frecvent a băuturilor alcoolice. Indiferent de schimbările pe care ți le doreșți, alimentația trebuie să fie bazată pe ingrediente naturale, neprocesate pentru a susține reducerea inflamației din corp", scria Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu