Dieta elvețiană, intitulată și „dieta cu un singur aliment pe zi”, te poate ajuta să slăbești până la șapte kilograme. Presupune ca, timp de două săptămâni, să mănânci în fiecare zi alt aliment.
Timp de două săptămâni, se consumă, în fiecare zi, alt aliment. Dai jos, în medie, o jumătate de kilogram pe zi fără să te înfometezi.
Ideea de bază e să mănânci în fiecare dintre cele 14 zile numai câte un tip de aliment. Săptămâna următoare, se repetă.
Luni
- sucuri proaspete de legume şi fructe
Pe parcursul acestei zile vei bea în total 1,5 litri de sucuri proaspete preparate acasă, nu din magazin. Poţi opta pentru un mix dintr-o portocală, un grapefruit şi câteva linguriţe de suc de lămâie sau pentru un amestec de 200 de ml de suc de morcovi şi 100 de ml de suc de mere.
Marţi
- cartofi fierţi
Pe lângă aceştia, sunt permise un ou fiert, fructe proaspete, o cafea dimineaţa şi ceaiuri pe parcursul zilei.
Miercuri
- orez brun, fiert
Orezul se va fierbe în apă fără sare timp de o jumătate de oră, se strecoară şi se va împărţi în cinci porţii egale care vor fi vonsumate pe tot parcursul acestei zile. Dimineaţa poţi bea o cafea, iar în timpul zilei, multă apă şi ceaiuri de plante fără zahăr.
Joi
În afara micului dejun foarte sărac în calorii, compus dintr-o cafea, o felie de pâine graham şi o felie de carne slabă la grătar sau brânză şi un fruct, în timpul zilei va trebui să mănânci aproximativ 1,25 kilograme de fructe proaspete, în afară de banane.
Vineri
Pe lângă micul dejun format dintr-o felie de pâine integrală şi un ou fiert, plus o cafea fără zahăr, în restul zilei vei mânca 500 de grame de paste fierte, amestecate cu verdeaţă, roşii, două linguri de mazăre şi o linguriţă de suc de lămâie.
Sâmbătă
Poți mânca roşii, salata, fasole, morcovi, conopidă, consumate în salate sau fierte.
Duminică
Duminică trebuie să îţi compui un meniu de aproximativ 1.000 de calorii dintre alimentele permise în zilele anterioare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu