Dietă Gheorghe Mencinicopschi. Adreea Sava explică pe blogul personal care sunt primele semne că ai nevoie de detoxifiere și cum trebuie ținută cura doctorului Gheorghe Mencinicopschi.
Stări de oboseală, somnolență, trezit greu dimineața
Anxietate, depresie, nervozitate, probleme de concentrare
Depuneri albicioase pe limbă
Materii fecale puternic mirositoare
Poftă de dulce, sărat, condimentat, gras
Probleme de digestie și tranzit intestinal
Probleme de greutate
Acnee, piele iritată și lipsită de elasticitate, celulită, păr casant și lipsit de strălucire
Trebuie să-ți cureți alimentația. Asta ca notă generală pentru că, odată cu vârsta, toate aceste probleme se vor acutiza. Așadar trebuie să-i dai organismului o mână de ajutor. Găsești pe acest blog, în meniu la categoria "Nutriție", multe articole care te vor ajuta, de la piramidă alimentară, reguli de combinare, listă cu sursele sănatoase pe elemente etc. Poți să începi de AICI, cu lista mea de alimente și reguli.
Dar prima schimbare și cea mai simplă pe care poți s-o faci este să introduci în alimentația ta mai multe fibre. Acestea ajută tranzitul intestinal. În același timp, însă, trebuie să bei mai multă apă, 1,5-2 litri pe zi, pentru că, altfel, te vei constipa.
Dietă Gheorghe Mencinicopschi. Poți încerca o cură șoc de detoxifiere, de 3 zile, concepută de profesorul Gheorghe Mencinicopschi care, în plus, te va ajuta și să dai jos până la 3 kg.
Dietă Gheorghe Mencinicopschi. ZIUA 1
Mic dejun: Suc din 2-3 grapefruit-uri în care puneţi o lingurinţă de spirulină, pe care o cumpărați de la farmacie. O ceaşcă de ceai de plante, cu miere.
Prânz: O salată mare din castraveţi, roşii, ardei roşu, ardei galben, ţelină, morcovi, ridichi, broccoli şi multe frunze de pătrunjel, cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie plus un pahar de suc din 2 portocale, 1 măr, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpină de ţelină.
Cină: o salată din sfeclă roşie, ceapă, usturoi, untişor, salată, andive, mentă, cu ulei de măsline plus un suc făcut la blender dintr-o jumătate de ananas proaspăt şi o felie de pepene galben.
Dietă Gheorghe Mencinicopschi. ZIUA 2
Mic dejun: 150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni şi 300 de ml de apă plată cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Gustare: Făcută la blender din: 2-3 morcovi, jumătate de tulpină de ţelină, jumătate de lămâie verde, 5-6 miezi de nucă, o ceşcuţă de stafide. Amestecul îl diluați cu apă plată.
Prânz: Salată de seminţe crude de dovleac, de floarea soarelui, morcov ras, ardei roşu şi galben, roşii, ridichi, rondele de ţelină, cu vinegretă obţinută din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, plus un ceai de mentă.
Gustare: o banană şi un suc făcut la blender din 2-3 piersici sau nectarine, o legătură de mentă proaspătă, o linguriţă de magiun de Topoloveni.
Cina: Legume la grătar, roşii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapă, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Dietă Gheorghe Mencinicopschi. ZIUA 3
Mic dejun: Salată de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango. Iaurt natural cu o linguriţă de fulgi de ovăz şi magiun de Topoloveni, plus o ceaşcă de ceai verde, neîndulcit şi un pahar de suc la blender din 1-2 pere, o ceaşcă de zmeură şi una de căpşuni.
Prânz: Supă rece din roşii, ceapă, usturoi, castraveţi, andive, pătrunjel frunze şi rădăcină, morcov, piper negru, toate măcinate, cu pâine integrală, plus ceai verde, neîndulcit.
Gustare: un fruct proaspăt (măr, pepene, cireşe, pară, zmeură etc.)
Cina: Paste din grâu dur preparate "al dente", cu ulei de măsline şi sos pesto cu busuioc. Mai puteți mânca și puţină brânză proaspătă, cu seminţe de pin, cu salată din ardei, roşii, ceapă, usturoi cu ulei de măsine şi zeamă de lămâie verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu