EXCLUSIV  Dieta ieftină și eficientă. Cristian Mărgărit: ”Trebuie să urmeze sezonul. Alimentele sunt mai hrănitoare”

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat la ”Pastila de Frumusețe” de ce dieta de sezon este mai ieftină, dar și mai eficientă, precum și care este adevăratul cost al acesteia.

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a demontat mitul că o dietă este costisitoare, subliniind că este foarte important să ținem dieta, fie că este de slăbire, fie de menținere a greutății sau de detoxifiere.

”Există o sămânță de adevăr în acest mit, într-adevăr, deși dacă ne-am gândi că o dietă presupune să mănânci mai puțin, deci te costă și mai puțin.

De obicei, alimentele de calitate pot fi un pic mai scumpe, mai ales că în ultima vreme legumele s-au scumpit destul de mult, deci salata, alimentele proaspete ne dau o gaură destul de serioasă în buget, carnea, de exemplu, este mult mai accesibilă, peștele oceanic este accesibil. Nu ar trebui să te coste mai mult o dietă sănătoasă.

Dacă îți analizezi foarte bine bugetul poți constata că o dietă inclusiv pentru slăbire ar trebui să fie mai ieftină decât o dietă haotică, pentru că într-o dietă haotică se pot  strecura mici merdenele, produse de patiserie, ba o  băutură răcoritoare cu zahăr, ba o prăjiturică, ba un street food, junk food, toate acestea costă mult mai mult decât echivalentele lor sănătoase pe care le-am face acasă.

Dar trebuie să fie un schimb, adică dacă vrei să plătești mai puțin trebuie să aloci tu mai mult timp pentru a cumpăra, a prepara și, bine-înțeles, trebuie să aloci timp pentru a sta la masă și a mânca. Fiindcă de obicei, dezorganizarea duce la probleme pe ansamblul dietei și la pierderea sănătății, pe termen lung.

Dacă ești foarte bine organizat, atunci sigur, cumperi în sezon, când alimentele de sezon sunt mai ieftine.

De asta spun că o dietă trebuie să urmeze și sezonul. Alimentele locale și de sezon ar trebui să fie mai hrănitoare și mai ieftine decât celelalte alimente”, a declarat  Cristian Mărgărit,  în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DCNews.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel