Bucătăria indiană este cunoscută pentru condimentele sale vibrante, utilizarea de ierburi proaspete și o mare varietate de arome bogate.
Cea mai mare parte a populației țării preferă mâncarea strict vegetariană sau cu adaos de lapte. Care sunt alimentele incluse în dieta indienilor?
Deși preferințele de gust ale indienilor sunt destul de diferite, totuși aproximativ 80 la sută din populația țării sunt adepții unei diete pe bază de plante. Ei mănâncă, în principal, legume, fructe și linte, practic fără a introduce lapte sau carne în alimentație.
Dietele tradiționale indiene se bazează pe produse proaspăt cultivate, pe ierburi și condimente. Aceasta este combinația perfectă pentru cei care urmează un stil de viață sănătos.
Patru alimente încetinesc metabolismul. Nu le mai mânca niciodată la micul dejun
O astfel de dietă are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer. În plus, cu dieta indiană este mult mai puțin probabil să dezvolți Alzheimer.
Cercetătorii cred că acest lucru se datorează scăderii consumului de carne și a unui consum mare de legume și fructe. Dieta indiană reduce riscul de boli cronice și promovează pierderea în greutate.
Dieta se bazează pe alimente bogate în vitamine și alți nutrienți: cereale, legume, fructe, o cantitate mică de lapte și grăsimi sănătoase.
Dieta majorității indienilor este puternic influențată de religia hindusă, potrivit căreia toate ființele vii trebuie apreciate în mod egal. De aceea , dieta lacto-vegetariană este considerată cea mai bună, iar carnea, pestele și ouăle nu sunt recomandate.
Indienii folosesc și o mulțime de condimente parfumate, care sunt foarte benefice pentru organism: busuioc, ghimbir, cardamon, coriandru, curcuma, piper, usturoi.
Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente și este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și anticancerigene. Un compus numit curcumină combate inflamația din organism, îmbunătățește funcția creierului și reduce factorii de risc pentru bolile de inimă.
Din legume, indienii preferă: vânăte, cartofi, usturoi, roșii, varză, conopidă, spanac. De asemenea, indienii consumă multă verdeață și ciuperci.
Deficitul unei vitamine provoacă oboseală, stare depresivă, insomnii, carii și poftă de dulciuri
Printre fructele consumate de indieni se numără: portocalele, bananele, rodiile, perele, pepenii galbeni, mango, papaya, prunele și merele.
La acestea se adaugă o mare varietate de nuci: caju, migdale, fistic, alune. Sunt completate de semințe de pepene verde, dovleac și susan.
Indienii consumă mazăre, fasole, linte, hrişcă, quinoa, mei, orez basmati și brun, orz.
Cei care își permit că consume produse lactate, beau lapte și chefir, mănâncă iaurt și brânză.
Grăsimile sănătoase pentru dieta indiană provin din laptele de cocos, precum și din uleiul de arahide, susan, măsline și avocado.
Cinci alimente susțin sănătatea ochilor. Consumă-le și tu pentru o vedere bună
Sursele de proteine includ brânza tofu, leguminoasele și produsele lactate, nucile și semințele.
Mesele și gustările sunt preparate din alimente proaspete, aromate generos cu ierburi și condimente.
În plus, adăugarea de legume fără amidon (vinete sau roșii) la masă oferă o creștere a fibrelor, ceea ce te ajută să te simți mai satul pentru o perioadă mai lungă de timp.
Cea mai ușoară modalitate de a reduce excesul de calorii și zahăr este evitarea băuturilor și sucurilor dulci. În dieta indiană pe bază de plante trebuie să consumi apa, inclusiv apa carbogazoasă și ceai neîndulcit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu