Dieta ketogenică implică limitarea aportului de carbohidrați.
Cine nu trebuie să folosească dieta
- Persoanele cu BMI (indice de masă corporală) scăzut;
- Cei cu diabet zaharat tip I și II
Ce alimente se pot consuma
Carne: porc, vită, pui, curcan, miel, vânat.
Pește și fructe de mare: peștele gras este de preferat (somonul sau macroul). Evitați peștele pane deoarece crusta este aproape întotdeauna o sursă de carbohidrați.
Ouă: pot fi consumate în orice variantă.
Grăsimi naturale: unt, smântână, ulei de măsline, ulei de răpită, ulei de cocos, ulei de in. Evitați margarina.
Legume ce cresc deasupra solului: broccoli, conopidă, fenicul, spanac, vinete, ardei, sparanghel, dovlecei, ciuperci, castraveți, salata verde, avocado, ceapă, usturoi, roșii.
Fructe de pădure: căpșuni, afine, zmeură, mure, coacazele. în cantități moderate.
Ce evităm?
Zahărul și produsele zaharoase: băuturile carbogazoase, dulciurile, băuturile energizante, bomboanele, sucurile, ciocolata, prăjiturile, înghețata, produsele de patiserie, cerealele pentru micul dejun.
Amidonul: pâinea de orice fel, pastele, orezul, cartofii, chips-urile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News