Dieta keto este una dintre cele mai populare metode de slăbit. Este vorba despre un regim prin care se urmărește ca organismul să primească alimente bogate în nutrienți, proteine și grăsimi sănătoase și sărac în carbohidrați.
Dieta keto, devenită tot mai populară în ultimii ani, are ca scop să ajute să metabolismul să ajungă la cetoză, o fază în care organismul începe să transforme grăsimile în energie. Este regimul alimentar care își propune să recalibreze metabolismul, învățându-l să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație. Ideea de la baza acestui regim este că în acest mod, organismul tău se va obișnui că grăsimea este cel mai important combustibil, pe care trebui să îl consume în totalitate, în loc să îl stocheze si sa il depună. Principiul s-ar putea rezuma la constituirea unui mecanism de "păcălire" a metabolismului și se transformă treptat, într-o educare a lui. Necesită, însă, supraveghere medicală şi respectarea unei serii de reguli, precum şi introducerea treptată a cerealelor, legumelor şi fructelor pe măsură ce se realizează scăderea în greutate. Ideal ar fi să fie condusă de un medic specialist.
De asemenea, acest regim alimentar urmărește eliminarea din alimentație a zahărului, carbohidraților rafinați și a alimentelor procesate, în special a celor care au conservanți. Dieta keto are mai multe beneficii, printre care se numără: reducerea nivelului de insulină, hormonul responsabil cu depozitarea grăsimilor, ceea ce duce la arderea considerabilă a grăsimilor, o stare de sănătate mai bună, creșterea performanțelor intelectuale sau reducerea factorilor de risc în bolile cardiovasculare.
Cu dieta keto poţi slăbi până la 15 kg într-o lună. Poate că nu ştiai, dar iniţial această dietă a fost concepută pentru a reduce crizele de epilepsie la persoanele bolnave, dar şi pentru alte scopuri medicale. Abia mai târziu şi-a găsit întrebuinţarea şi în rândul celor care vor să se simtă bine atunci când urcă pe cântar. Uşor modificată, astăzi aceasta dietă presupune consumul de grăsimi în proporţie de 60% din alimentele consumate zilnic, consumul de proteine 30% şi consumul de carbohidraţi doar 5%, ceea ce înseamnă că această dietă se bazează în special pe consumul de grăsimi şi proteine, reducând la minim consumul de carbohidraţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu