Urmărește emisiunea live


Dieta rapidă. Plan de meniu pentru trei zile

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Los Muertos Crew)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Los Muertos Crew)

Urmează să pleci în vacanță și ai vrea să scapi rapid de câteva kilograme? Poți încerca acest plan de dietă pentru trei zile. 

Ziua 1

În prima zi a dietei, ar trebui să bei 1-2 pahare de apă caldă imediat ce te trezești. Apoi, ar trebui să ai un mic dejun plin de legume. Bea un smoothie de legume la prânz și bea un pahar de apă între prânz și cină. Poți mânca o farfurie cu salată de legume stropită cu ulei de măsline, suc de lămâie și presărată cu usturoi zdrobit la cină. Bea 1-2 pahare de apă în loc de gustarea obișnuită de seară.

Ziua 2

În a doua zi a dietei de "detoxifiere", ar trebui să bei un smoothie la micul dejun și unul la prânz și să te asiguri că rămâi hidratată toată ziua. În ceea ce privește cina, este recomandat să mănânci niște quinoa sau orez brun împreună cu o salată de legume. Ca gustare de seară, poți mânca un fruct cu conținut scăzut de zahăr (prune, zmeură, căpșuni, mure, kiwi, grapefruit, avocado).

Ziua 3

Ultima zi a dietei diferă de zilele anterioare, deoarece ar trebui să îți pregătești corpul pentru mesele pe care le vei consuma din ziua a patra. Poți mânca 2-3 bucăți de fructe la micul dejun împreună cu un smoothie vegetal. Mănâncă o porție de orez brun și salată de legume la prânz. Poți înlocui orezul cu cartof dulce la cuptor, dacă dorești. Cina ar trebui să includă o salată de legume, o porție de quinoa (sau orez brun) și niște pui sau pește la grătar.

Sursa: life.ro

BONUS: Dieta femeilor 30+

Micul dejun

Micul dejun trebuie să reprezinte 30-35% din valoarea caloriilor necesare pentru 24 de ore.

- să fie luat la 20-30 minute după trezire, pentru că se absorb bine elemente precum manganul şi aluminiul;

- să se consume 200-250 g salate din vegetale crude, de preferat verzi. Varza e bun exemplu, fiind recomandată şi pentru slăbire;

- să se bea cel puţin 100 ml lapte, de preferat degresat, pentru că acesta conţine calciu, dar şi unii aminoacizi care păstrează vitalitatea şi frumuseţea tenului;

- se pot servi orice alte tipuri de alimente sărace în grăsimi, colesterol şi zaharuri.

Dejunul

- să conţină cel puţin 100 de grame de proteină animală, cum ar fi carnea de vită sau pui, preparată prin fierbere (supe sau ciorbe);

- este important să se consume legume fierte şi să se evite pe cât posibil prăjelile sau sosurile grase;

- este recomandat consumul redus de lichide în timpul mesei, mai ales la persoanele cu tendinţe de îngrăşare;

- după dejun se pot consuma dulciuri în cantităţi moderate, dar nu şi băuturi alcoolice.

Cina

- să fie extrem de săracă în proteine animale, dar bogată în proteine vegetale, cum ar fi mazărea, ciupercile ș.a.;

- să nu conţină condimente, pentru că ele pot împiedica absorbţia unor aminoacizi esenţiali, importanţi în păstrarea vitalităţii tenului;

- se recomandă consumul a 100-150 grame brânză degresată dulce.

- după cină, este indicat să se consume 100-150 ml vin roşu sau negru, dulce, pentru stimularea glandelor suprarenale.

Reguli generale privind alimentaţia, indiferent de vârstă sau de dietă

- instituirea unui orar regulat al meselor;

- se recomandă să se bea apă călduţă sau ceai cald, cu 30-60 de minute înainte de micul dejun;

- să se evite, pe cât posibil, consumul de apă în timpul mesei sau imediat după masă. Se poate bea apă sau altă băutură nefermentată, cu 30-60 de minute înainte de a mânca;

- în general, nu consumați băuturi fierbinţi sau prea reci;

- la o singură masă nu se consumă o cantitate mare sau prea diversificată de alimente;

- de preferat să se evite consumarea fructelor şi a zarzavaturilor, la aceeași masă;

- hrana se mestecă încet şi foarte bine.

BONUS: Cori Grămescu, plan de slăbit pentru persoanele care suferă de obezitate

"În adresarea sistemică a obezității, prioritizez reducerea perimetrului taliei și creșterea nivelului de mișcare non-fitness pentru a elimina una din cauzele instalării obezității - rezistența la insulină.  Obezitatea este o afecțiune complexă, care determină modificări la nivelul trăsăturilor de personalitate, schimbă echilibrul hormonal și destabilizează metabolismul. De aceea, clienții care suferă de obezitate trebuie sprijiniți în a reconstrui, în primul rând, un sistem de autoreglare emoțională prin care să înceapă să navigheze eficient zbaterile de zi cu zi, iar pentru acest scop relația cu coachul este un vehicul esențial. 

Apoi, mișcarea zilnică și dieta echilibrată au sensul de a echilibra sistemul hormonal și, în timp, întreaga funcționare a metabolismului, câtă vreme aceste schimbări sunt urmate consecvent. Scopul final al programelor de management al greutăţii pentru tratamentul obezității este să echipeze clienții cu un set de abilitați de control flexibil al propriilor impulsuri, cu o serie de cunoștințe coerente despre nutriţie sănătoasă și noi comportamente de alinare emoțională prin care să poată naviga ani de zile alegerile constante pe care le vor avea de făcut în viața de zi cu zi. 

Când vorbim de intervenții în obezitate, planul de acțiune înseamnă prioritizarea schimbărilor constante, blânde, în alegerile de zi cu zi și întărirea încrederii în abilitatea propriei persoane de a naviga aceste alegeri pe termen lung", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel