Nutriționiștii ruși recomandă să limitați consumul de carbohidrați, în special zaharurile (bomboane, înghețată, ciocolată, produse de patiserie), deoarece se dizolvă repede în organism și se transformă în grăsime.
De asemenea, nu este recomandat consumul de grăsimi animale. Cantitatea de sare și fluidele din alimentație sunt, de asemenea, limitate. Nu este recomandat consumul de condimente acute, piper, muștar și maioneză în cantități prea mari. Din meniul dietei sunt excluse alimentele afumate și sărate, cu excepția verzei (îmbunătățește digestia). Sunt excluse și băuturile alcoolice.
Dieta ar trebui să fie urmată timp de cel puțin două luni.
Luni
Mic dejun: 100 g pește fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierți, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză și morcovi, 1 ceașcă de compot de mere.
Cina: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Marți
Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde și ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceașca de cafea neagră.
Gustare: 1 cană iaurt.
Prânz: 100 g pește fiert, un pahar de suc de mere.
Cina: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, 1 portocală.
Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie pâine prajită, o ceașcă de cafea neagră.
Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.
Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, 1 portocală.
Cina: salată condimentata cu ulei vegetal, 1 cana suc de mere.
Joi
Mic dejun: 1 ceașcă iaurt, 1 biscuit.
Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal.
Prânz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varza acră și ceapă verde.
Cina: un bol de supă de legume, 100 g morcovi rași proaspeți, cu un pic de maioneză.
Vineri
Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
Prânz: 1 mezel dietetic, 150 g varză proaspată cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale.
Cina: 150 g pește slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră.
Gustare: 100 g brânză de vaci fără grăsimi.
Pranz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră.
Cina: 1 bucata de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfecla fiartă, o ceașca de ceai fără zahăr.
Duminică
Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu 1 lingură miere.
Gustare: 150 g de salată de fructe după cum se dorește.
Pranz: 100 g pește fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal.
Cina: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierți, 1 măr, 1 cană suc de mere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu