Dietă rusească se bazează pe limitarea consumului de carbohidrați.
Din meniul acestei diete sunt excluse alimentele afumate și sărate, precum și băuturile alcoolice.
Meniul pentru o săptămână
Luni
Mic dejun: 100 g pește fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierți, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză și morcovi, 1 ceașcă de compot de mere.
Cină: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Marți
Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde și ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceașcă de cafea neagră.
Gustare: 1 cană iaurt.
Prânz: 100 g pește fiert, un pahar de suc de mere.
Cină: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, 1 portocală.
Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale ou, 1 felie pâine prăjită, o ceașcă de cafea neagră.
Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.
Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, 1 portocală.
Cină: salată condimentată cu ulei vegetal, 1 cană suc de mere.
Joi
Mic dejun: 1 ceașcă iaurt, 1 biscuit.
Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal.
Prânz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varză acră și ceapă verde.
Cină: un bol de supă de legume, 100 g morcovi rași proaspeți, cu un pic de maioneză.
Vineri
Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
Prânz: 1 mezel dietetic, 150 g varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale.
Cină: 150 g peste slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră.
Gustare: 100 g brânză de vaci fără grăsimi.
Prânz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră.
Cină: 1 bucată de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfeclă fiartă, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Duminică
Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu 1 lingură miere.
Gustare: 150 g de salată de fructe după cum se dorește.
Prânz: 100 g peste fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal.
Cină: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierți, 1 măr, 1 cană suc de mere, notează ele.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu