O serie de principii din medicina chinezească și indiană, odată aplicate, ajută în procesul de slăbire.
Fiecare aliment are un rol
Este extrem de important să vezi alimentele drept hrană utilă cu efecte benefice, în loc să le consideri pe unele ca fiind o amenințare pentru felul în care vrei să arăți.
Nu mai număra caloriile
În China etichetele conțin ingredientele fiecărui produs, dar foarte rar specifică numărul de calorii. În această zonă număratul caloriilor este extrem de rar. Potrivit studiilor de specialitate, calculul caloriilor totale favorizează de fapt o subestimare a conținutului alimentelor și determină multe persoane să consume mai mult decât ar trebui. Este mai sănătos să alegi alimente sănătoase și consistente, în loc să te gândești mereu la calorii.
Adaugă ceai la desert
Dulciurile nu sunt interzise în China, deși obezitatea este extrem de rară. Care este secretul pentru a putea savura deserturile fără să te îngrași? Să iei 3-4 înghițituri de ceai cu fiecare bucată de prăjitură. Vei observa că nu vei mai simți nevoia să iei o altă felie de prăjitură pentru că această băutură aromată oprește pofta de dulciuri.
Mănâncă câte puțin din mai multe alimente
Asigură-te că pe farfuria ta se regăsesc mai mute arome și culori. Atât în medicina chinezească, cât și în ayurveda se pune accentul pe îmbinarea diferitelor gusturi și arome. Dietele care promovează folosirea unui unic aliment cum ar fi prăjiturelele sau limonada nu funcționează pe termen lung, notează eva.ro. Atunci când consumi alimente variate, masa devine o experiență aparte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu